Kapelle 1 – S.K.N.W.K. 1 eindigt in een gelijkspel

Gisteren speelden de blauw/zwarten uit Nieuwerkerk de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding. Tegenstander was v.v. Kapelle 1.

Na een redelijke start van S.K.N.W.K. was het toch al heel snel Kapelle dat het heft in handen nam. S.K.N.W.K. werd snel onder druk gezet en kwam er maar moeizaam uit. Niet kort genoeg verdedigen en erg slordig voetbal in balbezit zorgde voor veel onrust. Dit was mede te danken aan het snel druk zetten van de tegenstander. Toch was er een fout van S.K.N.W.K. nodig voor Kapelle om de score te openen. Na een communicatiefout achterin was het Kapelle dat terecht op voorsprong kwam, 0-1.

Hierna waren het opnieuw de rood/witten van trainer/coach Adriaan Nieuwenhuijse (de laatste drie seizoen trainer/coach van S.K.N.W.K.) die scoorden. Slecht verdedigen zorgde ervoor dat Kapelle simpel bij de eerste paal kon binnenschieten, 0-2.

Doelman Marco Roks van S.K.N.W.K. vond twee tegentreffers genoeg en hield voor de rest zijn doel schoon in de eerste helft. Ook S.K.N.W.K. kreeg enkele kansen, maar wisten deze (nog) niet te verzilveren.

In de rust werden enkele wissels doorgevoerd. S.K.N.W.K. kwam in de 2e helft veel beter uit de start blokken en voetbalde beter dan voor de ’thee’. Nieuwkomer Sander Uijl bediende invaller Leon Goedegebure, die eveneens invaller Ronald van Vossen een prima voorzet gaf. Ronald kopte de 1-2 binnen.

Een afstandsschot van Martin Kiesenberg zorgde, na enig mistasten van de keeper van Kapelle, voor een terechte 2-2 eindstand.

Al met al een nuttige oefenwedstrijd tegen een tegenstander die aankomend seizoen 2 klassen hoger speelt (2e klasse K.N.V.B.) dan S.K.N.W.K. Dan is 2-2 een goed resultaat te noemen.

Overigens bij beide ploegen was te zien dat er een nieuwe trainer aan het front staat en dat de ‘plaatsjes’ op het veld nog niet (allemaal) vergeven zijn. Die zijn dus nog te verdienen en dit resulteerde in een soms harde wedstrijd met pittige duels en enkele overtredingen (dit was mede te danken aan het door de regen gevallen gladde veld).

As. donderdag staat er een training op het programma voor S.K.N.W.K. 1 (aanvang 19:30 uur). Zaterdag staat de eerste bekerwedstrijd gepland. Om 14:30 uur wordt er dan in Zierikzee gespeeld tegen M.E.V.O.

Bekijk de foto’s van de wedstrijd tegen Kapelle 1 elders op deze site in het Fotoboek.