Wik ’57 haalt uit, makkelijke zeges SKNWK en …..

WIK’57 haalt uit, makkelijke zeges SKNWK en Duiveland

Voetbal In de eerste bekerronde zorgde WIK’57 namens de eilandelijke voetbalteams voor de grootste uitslag. Het Kerkwerfse elftal zegevierde zaterdag thuis met 8-0 over SDO uit Lamswaarde. De doelpunten werden gemaakt door Jack van de Velde, Bram Blakenburg (ieder 2), Maurice de Vlieger. Elmar de Kok, Eric de Vlieger en Lennert den Boer.

Duiveland zette in Bergen op Zoom de goede lijn van de voorbereiding voort en won met 6-0 van ZPR’84. Ronald Zwager verzorgde de helft van de productie, de andere drie treffers kwamen op naam van Wilmar van de Sande, Marcel de Bruine en Barry Steenpoorte.

SKNWK evenaarde op sportpark Den Hogen Blok bijna de score van Duiveland, maar moest een doelpunt incasseren in het duel met Mevo: 1-6. De Nieuwerkerkse goals werden gemaakt door Sander Uijl (2x), Ronald van Vossen, Wesley Goud, Patrick Knijnenburg (eigen doelpunt) en Maarten Padmos (penalty). Niels Verkaart scoorde namens Mevo fraai tegen.

ZSC’62 had in Scharendijke niet zo veel problemen met het Bevelanders van trainer Jos Wesdorp. Het team van neef Rini Verwest met 3-0 dankzij Arjan Smalheer, Rene Coomans en Joost Weeda.

Zierikzee liep in haar eerste bekerwedstrijd al snel tegen een achterstand aan, maar herstelde zich snel door de gelijkmaker van Mathijs Hage. Daarna zette Zierikzee meteen orde op zaken door weer een goal van Hage en een treffer van Wesley Quist. De laatste goal kwam voort uit een bijzonder fraaie aanval over vele schijven en goed positiespel.

Renesse scoorde ook drie treffers (Frenk Hengel 2x en Vincent Goedegebure) maar dan tegen DFS dat er twee tegenover stelde. Leon de Bruine en Anco van der Linde deden bij een 3-0-achterstand wat terug. Overigens miste Huib Nortier in de eerste helft een strafschop voor DFS.

Bruse Boys scoorde er eveneens drie (Marco Ketting, Ben Schot en Mats Willemse), maar kreeg er in de uitwedstrijd tegen Dosko wel vijf tegen. Brouwershaven moest in de thuiswedstrijd tegen Volharding vier goals slikken en scoorde er zelf slechts twee door Marijn den Boer en Clement van Splunder.

Uitslagen

Mannen:

ZPR’84-Duiveland 0-6

Mevo-SKNWK 1-6

ZSC’62-Bevelanders 3-0

Brouwershaven-Volharding 2-4

Renesse-DFS 3-2

Dosko-Bruse Boys 5-3

WIK’57-SDO 8-0

Zierkzee-Nieuwdorp 3-1

Vrouwen:

WIK’57-ZSC’62 6-0

Zierikzee-Walcheren 4-0