SKNWK is een maatje te groot voor Mevo

ZIERIKZEE – SKNWK-trainer Peter Groenewegen is al verder met het formeren van ‘de favoriete elf’ dan collega Nico Schoute van Mevo. De twee ploegen ontmoetten elkaar zaterdag in Zierikzee voor een bekerwedstrijd. Tijdens de ontmoeting bleek dat SKNWK geen enkele moeite had met Mevo. De Nieuwerkerkers wonnen afgetekend met 6-1.

Oefenmeester Schoute was na afloop van de wedstrijd duidelijk in zijn oordeel. ,,We waren een maatje te klein. Er zit veel voetbal in bij SKNWK en op het middenveld hebben ze heel goede voetballers.” Zelf is de trainer nog op zoek naar de juiste invulling van een aantal posities. Zo kan Schoute niet meer beschikken over topscorer Jeroen Volkeri. De topschutter geeft de voorkeur aan een maatschappelijke carrière. Daarnaast waren Wouter Fioole en Robin van Welt nog niet van de partij.

Mevo’s aanwinsten Michiel Tamerus, Niels Verkaart en Patrick Knijnenburg maakten wel hun opwachting. Toch konden ook zij niet voorkomen dat SKNWK het bekerduel met ruime cijfers won. En het was zelfs aan Mevo-doelman Ruud van der Linde te danken dat zijn ploeg niet op een nederlaag met dubbele cijfers werd getrakteerd. Voor rust liet de keeper al een aantal maal zijn kunsten zien bij doelpogingen van Wesley Goud, Erwin Nelissen en Wilco de Valk.

Toch stond het na een helft voetballen al 0-3. Ronald van Vossen kopte SKNWK uit een corner van Sander Uijl naar een 0-1-voorsprong. SKNWK’s voornaamste aanwinst Wilco de Valk (hij kwam over van Hoek) demonstreerde na een half uur één van zijn specifieke kwaliteiten.

Met een versnelling schudde hij een aantal tegenstanders van zich af. Hij leverde een perfecte voorzet af en Sander Uijl hoefde de bal vervolgens nog maar over de doellijn te koppen. Een andere nieuweling in Nieuwerkerkse dienst, Wesley Goud, scoorde uit een voorzet van Maarten Padmos de 0-3.

Zo lieten de Nieuwerkerkse aanwinsten zich voor rust al gelden. Trainer Peter Groenewegen was na afloop vooral tevreden over de eerste helft. ,,De tweede helft vielen we een eind terug. Maar dit Mevo was geen maatstaf voor ons”, concludeerde de oefenmeester.

Overigens was Martin Kiesenberg nog niet speelgerechtigd voor SKNWK. Hij was, evenals Emiel Kuijten, Leon Goedegebure en Christian van Vossen, niet van de partij.

Kort na rust werkte Patrick Knijnenburg een inzet van Wesley Goud achter zijn eigen doelman en nadat Martijn Neele bij een inzet van Michiel Tamerus de bal van de lijn haalde, maakte Mevo in de 55e minuut toch de 1-4. Niels Verkaart schoot met zijn rechterbeen in de kruising. Sander Uijl bekroonde daarna een redelijke wedstrijd met SKNWK’s vijfde treffer. Uit een strafschop, na een overtreding op Goud, zorgde Maarten Padmos voor de 1-6.

Voor SKNWK lijken de puzzelstukjes al redelijk op de plaats te vallen, terwijl Nico Schoute de komende weken nodig heeft om zijn cryptogram op te lossen.

SKNWK ontvangt morgen in de tweede bekerwedstrijd Robur. Mevo moet in Vlissingen op bezoek bij Zeeland Sport.

Beide wedstrijden beginnen om 18.45 uur.

SKNWK is een klasse beter in de bekerwedstrijd tegen Mevo. De Nieuwerkerkse ploeg wint met duidelijke cijfers en is klaar voor de competitie.