Gert-Jan Tierie wint eerste bekerduel met Goes

Krabbendijke is speelbal van Goes

door Pieter van Klinken

GOES – Goes heeft zich zaterdag zonder moeite ontdaan van Krabbendijke. De zondag-derdeklasser was in de eerste poulewedstrijd van het bekervoetbaltoernooi met 6-1 te sterk voor de zaterdag-derdeklasser.

Voor Goes stond de wedstrijd in het teken van het bevestigen van de speelstijl. Trainer Karl Vergouwen van Goes: ,,Ik heb een hoop goede dingen gezien vandaag. Ja, de tegenstand was niet groot, maar tegen Sprundel en VVC zullen we meer tegenstand krijgen. Dan kunnen we ook de achterhoede beter aan het werk zien.”

Wat vooral bij Goes opviel was de scherpte in de voorhoede en bij stilstaande situaties. Twee doelpunten vielen uit corners en twee doordat Goes de Krabbendijke-verdediging onder druk zette.

De eerste twee doelpunten vielen binnen een kwartier. Bij de eerste treffer verslikte Pieter Zandee zich in de bal, waarop Marc van Haneghem hem de bal ontfutselde en binnenschoot. Bij het tweede doelpunt speelde Wim-Jan van het Leven verkeerd terug op de doelman, waarna nieuweling Gert-Jan Tierie de bal onderschepte en Johan de Goederen kon binnenschuiven. De 3-0 en de 5-0 vielen uit hoekschoppen, waarbij Clarence Pahlad en Van Haneghem scoorden.

Krabbendijke-trainer Gaby Niemantsverdriet zag het met lede ogen aan, maar kon het makkelijk relativeren. ,,Natuurlijk staat Goes er conditioneel beter voor dan wij en ze hebben een bredere selectie. Bovendien heb ik een selectie van achttien man en daarvan waren er maar elf beschikbaar. Van die elf waren er ook nog eens drie nog maar twee dagen terug van vakantie.”

Dat vijf van de zes doelpunten door fouten in de verdediging kwamen, deed Niemantsverdriet af met het feit dat ze nog niet veel hebben getraind en dat er nog een aantal mensen afwezig is. ,,Ik weet dat er nog mensen terugkomen.”

In het eerste uur maakte Goes er een mooie wedstrijd van. Na de 6-0 van Padden van de Water geloofde de ploeg het wel. Daardoor bloedde een leuke wedstrijd dood. Goes hield het bij balbezit houden en had weinig intentie meer een doelpunt te maken. De ploeg controleerde de wedstrijd, vooral dankzij een sterk middenveld met De Goederen, Niels Paardekoper en Tierie.

Dat Danny Weber voor Krabbendijke nog een doelpunt maakte in de slotfase was een bekroning voor uitblinker Weber zelf, die veruit de beste man van Krabbendijke was.

Goes-Krabbendijke 6-1 (4-0). 8. Marc van Haneghem 1-0, 14. Johan de Goederen 2-0, 28. Clarence Pahlad 3-0, 35. Marc van Haneghem 4-0, 54. Marc van Haneghem 5-0, 60. Padden van de Water 6-0, 86. Danny Weber 6-1. Scheidsrechter: C. Sprong (Ammerzoden). Aantal toeschouwers: 85.

>>Goes heeft geen enkele moeite met Krabbendijke. De zondag-derdeklasser wint de bekerwedstrijd met duidelijke cijfers: 6-1.