Slap Terneuzense Boys te kijk gezet door SKNWK

Slap Terneuzense Boys wordt te kijk gezet door SKNWK

door Barry van der Hooft

Maandag 26 november 2007 – NIEUWERKERK – De doelman die zes doelpunten had moeten slikken, beende zo snel als hij kon richting de kleedkamer.

SKNWK-er Ronald van Vossen ( links) probeert Ayhan Atmaca van Terneuzense Boys van de bal te zetten. (foto Marijke Folkertsma)

Linksback Peter Doens zat minutenlang teleurgesteld tegen de muur van de kleedkamer en de trainer was in geen velden of wegen te bekennen. Terneuzense Boys kreeg in het bekerduel met het twee klassen lager spelende SKNWK (6-2) een tik van formaat te verwerken, die de komende dagen nog wel even zal nadreunen.

Wat de zaterdag-tweedeklasser voor rust liet zien was werkelijk van een bedroevend niveau. SKNWK is weliswaar de ongeslagen koploper in de vierde klasse B, maar dan nog is Terneuzense Boys het aan zijn stand verplicht als winnaar van het veld te stappen. “In de competitie liep het de afgelopen weken ook al stroef”, zei Leendert Geelhoed via de telefoon. De oefenmeester stapte na afloop meteen in zijn auto, al had dat niets met de dikke nederlaag te maken. “Ik moet naar een feest in Heerlen, ook al ben ik daar nu niet echt voor in de stemming.”

Geelhoed sprak van een collectieve off-day. “We zitten stuk voor stuk niet lekker in ons vel en moeten de komende week hard werken om hier uit te komen.”

De trainer moest lijdzaam toezien hoe het bekerduel met SKNWK vanaf de 27e minuut in een doelpuntenfestival veranderde. Wesley Goud mocht langs vijf man soleren, om daarna de 1-0 achter keeper Ronald Gort te schieten. Het bleek de aanzet tot achttien opwindende minuten, waarin de ene na de andere treffer viel. Amper een minuut na de openingstreffer schoot Wilco de Valk de 2-0 binnen en de middenvelder stond ook aan de basis van de derde treffer, die wederom op naam kwam van Goud.

Terneuzense Boys wist niet wat het overkwam en stond als een murw gebeukte bokser op het gras. Tijd om even bij te komen kreeg het niet, omdat razendsnel de volgende klap werd uitgedeeld, die opnieuw de handtekening van Goud kreeg: 4-0. Via Ruud Hoogesteger (4-1) en Erwin Nelissen stond het bij rust 5-1.

Geelhoed haalde zijn centrale verdedigingsduo Ayhan Atmaca/Jordi Goossen naar de kant en ging achterin met drie man spelen. Vervolgens zag hij hoe zijn ploeg wel terug in de wedstrijd probeerde te komen. Peter Doens kopte snoeihard de 5-2 binnen en daarna schroefden de bezoekers het tempo verder op. De ervaren verdediging van SKNWK weigerde echter nog een keer te buigen. De thuisclub concentreerde zich op snelle uitvallen en was daarmee vlak voor tijd succesvol. Christiaan van Vossen strooide nog wat zout in de Terneuzense wonden: 6-2.

SKNWK-Terneuzense Boys 6-2 (5-1). 27. Wesley Goud 1-0, 28. Wilco de Valk 2-0, 35. Wesley Goud 3-0, 37. Wesley Goud 4-0, 40. Ruud Hoogesteger 4-1, 45. Erwin Nelissen 5-1, 54. Peter Doens 5-2, 90. Christiaan van Vossen 6-2. Scheidsrechter: C. Toorenaar (Heinkenszand). Gele kaart: Ben Ongenae (Terneuzense Boys). Aantal toeschouwers: 150.

>>Terneuzense Boys kijkt in het bekerduel met SKNWK bij rust tegen een 5-1-achterstand aan. De twee klassen lager spelende ploeg wint uiteindelijk met 6-2.