Stavenisse wint bij Smerdiek

Maandag 26 november 2007 – GOES – Na twee competitienederlagen op rij maakte een 1-0-overwinning bij rivaal Smerdiek veel goed voor Stavenisse. Yerseke kwam bij Vrederust niet verder dan 1-1 en Kruiningen pakte thuis tegen FSV een punt. Verder ging SPS op eigen veld onderuit tegen Brouwershaven en verloor Waarde bij WIK’57.

Kruiningen-FSV 1-1: Uit een mooie aanval, waarbij ook Job Sinke en Nicky Bauer betrokken waren, zorgde Jimmy Fens voor de 1-0. Voor rust waren de betere kansen voor FSV en ook na rust, met een bal op de lat, bleek de ploeg uit Fijnaart gevaarlijk. Na een overtreding van Ties van Leeuwen kreeg FSV een strafschop. Edward de Rooij maakte vervolgens geen fout: 1-1.

Smerdiek-Stavenisse 0-1: In een felle derby was er geen sprake van hoogstaand voetbal. Vlak voor rust kreeg Smerdiek via Erik van Haaften een grote kans, maar de spits kopte naast. Een strijdvaardig Stavenisse kwam tien minuten voor tijd via een benutte strafschop aan de winnende goal. Jos van der Jagt bezorgde Stavenisse vanaf de stip de derde seizoenszege.

Vrederust-Yerseke 1-1: Door toedoen van Vrederust-speler Hans Vermeulen, die een inzet achter zijn eigen doelman werkte, kwam Yerseke in de tweede helft op 0-1. Een kwartier voor tijd lette de verdediging van Yerseke echter niet goed op bij een standaardsituatie. Uit een snel genomen vrije trap tekende Bart Quik voor de gelijkmaker.

SPS-Brouwershaven 1-3: SPS liet het afweten tegen Brouwershaven. Pieter Kristalijn opende de score en uit een vrije trap zorgde Marijn den Boer met het hoofd voor de 0-2-ruststand. Den Boer maakte na rust ook de 0-3. Daarna deed de thuisploeg met een door Bart Vane benutte strafschop nog wat terug.

WIK’57-Waarde 4-0: Bij rust keek Waarde, door doelpunten van Ferrie Berrevoets en Marco Ganzeman, al tegen een 2-0-achterstand aan. In de tweede helft liep de Schouwse ploeg verder uit. Bram Blakenburg maakte de derde treffer en Marco Ganzeman zorgde met zijn tweede goal van de middag voor de eindstand.