Scherp SKNWK swingt langs tweedeklasser

Nieuwerkerkse ploeg legt Terneuzense Boys voor rust over de knie.

door Barry van der Hooft

Nieuwerkerk – Na elf overwinningen op rij in de competitie en vier klinkende bekerzeges dacht SKNWK zaterdag eindelijk eens echt getest te worden. Maar zoals zoveel clubs dit seizoen werd ook Terneuzense Boys te kijk gezet in Nieuwerkerk. Na een wervelende eerste helft stuurde SKNWK de twee klassen hoger spelende tegenstander duizelig de kleedkamer in (5-1). Na rust werd de marge met succes verdedigd:6-2.

Bij de 22-jarige spits die de helft van de SKNWK-productie voor zijn rekening nam, was de glimlach moeilijk van zijn gezicht te krijgen. Wesley Goud moest na een uur weliswaar met kramp naar de kant, maar had toen al wel drie treffers achter zijn naam staan. Na precies 27 minuten soleerde Goud langs vijf man, om daarna de 1-0 achter Terneuzense Boys-doelman Gort te schieten.

Het bleek de aanzet tot achtien vermakelijke minuten. Tenminste, voor de neutrale toeschouwer en iedereen die SKNWK een warm hart toedraagt. Amper een minuut na de openingstreffer schoot Wilco de Valk de 2-0 binnen en de middenvelder stond ook aan de basis van de derde treffer. Na een schot op de paal van de onvermoeibare Emiel Kuijten, stond Goud op de juiste plek. De rebound kon hij simpel in het lege doel schuiven.

SKNWK-er Ronald van Vossen ( links) probeert Ayhan Atmaca van Terneuzense Boys van de bal te zetten. (foto Marijke Folkertsma)

Terneuzense Boys wist niet wat het overkwam en stond als een murw gebeukte bokser op het veld. Tijd om even bij te komen kreeg het niet, omdat razendsnel de volgende klap werd uitgedeeld. En wat voor één! Goud werd in de diepte aangespeeld, zag Gort een meter of tien voor zijn doel staan en plaatste een heerlijke lob. Tien minuten na de 1-0 was de 45-jarige doelman daarmee voor de vierde keer kansloos.

“Er stond vandaag geen druk op”, aldus Goud. “We wilden compact voetballen en dan hopen op een kansje. Maar we hebben laten zien dat dit SKNWK gewoon een goede ploeg is. Nadat we eerder voor de beker met 4-0 van VCK wonnen, dachten veel mensen dat dat een incident was. Vandaag hebben we, denk ik, laten zien dat dat niet het geval was. En het maakt ook duidelijk dat wij zo snel mogelijk uit die vierde klasse moeten.”

Via Ruud Hoogesteger (4-1) en Erwin Nelissen stond het bij rust 5-1. In een begrijpelijkerwijs mindere tweede helft drongen de bezoekers aan en scoorden één keer tegen via Peter Doens. Het slotakkoord was voor invaller Christiaan van Vossen. “Deze overwinning verrast mij niet”, zei trainer Peter Groenewegen. “Ik weet dat we een goede ploeg hebben en dan moet het ook meezitten. Of ik mijn spelers nu terug op aarde moet zien te krijgen? Nee, absoluut niet. Want volgende week spelen we de derby tegen ZSC ’62. Daar hoef ik niemand voor op te laden.”

SKNWK-Terneuzense Boys 6-2 (5-1) 27. Wesley Goud 1-0, 28. Wilco de Valk 2-0, 35. Wesley Goud 3-0, 37. Wesley Goud 4-0, 40. Ruud Hoogesteger 4-1, 45. Erwin Nelissen 5-1, 54. Peter Doens 5-2, 90. Christiaan van Vossen 6-2. Scheidsrechter: C. Toorenaar (Heinkenszand). Gele kaart: Ben Ongenae (Terneuzense Boys). Aantal toeschouwers: 150.

Bekerstunt SKNWK
– De bekerwinst van SKNWK op Terneuzense Boys is het grootste bekersucces van de Nieuwerkerkers sinds 1997.
– Destijds klopte SKNWK eersteklasser Kloetinge met 3-2 door twee goals van Michèl Flikweert en één van Wilco de Valk
– SKNWK sneuvelde een ronde later bij Tholense Boys (5-3), dat één klasse lager speelde.