Alleskunner mikt op punt tegen SKNWK

Vrijdag 30 november 2007 – SCHARENDIJKE – ,,Eén punt tegen SKNWK is al meer dan wat de concurrentie toe nu toe tegen ze behaald heeft”, beseft Jan-Willem Dorreman zich in de dagen voorafgaand aan dé topper in de vierde klasse B.


Jan-Willem Dooreman, voetballer van ZSC62. foto Marijke Folkertsma

Morgen, zaterdag, gaat ZSC’62 in eigen huis een poging wagen om het gat met SKNWK te verkleinen.

De Nieuwerkerkers zijn met 33 punten uit elf duels de ongenaakbare koploper. ZSC’62 volgt met negen verliespunten meer op twaalf punten. En als Dorremans ploeg in de resterende speeltijd van de gestaakte wedstrijd tegen FSV niet meer scoort is het verschil zelfs al elf verliespunten. Voor de 27-jarige Dorreman is het duidelijk: SKNWK wordt de kampioen van de vierde klasse B. De voetballer is echter niet geschrokken van al het voetbalgeweld uit Nieuwerkerk. ,,Absoluut niet! Ik heb ze vorig jaar twee keer zien spelen en ik snap niet dat ze uit de derde klasse gedegradeerd zijn. En dan nog al die nieuwe spelers er bij. Maar ik had niet gedacht dat ze tot nu toe alles zouden winnen.”

Wie gaat SKNWK stoppen? Op ZSC’62 en Yerseke na troffen alle ploegen uit 4B de koploper al. Dorreman: ,,Wij gaan in ieder geval proberen ze het zo moeilijk mogelijk te maken en we willen minimaal een punt pakken. Ons doel is de tweede plaats, want ik ga er niet vanuit dat SKNWK veel punten zal laten liggen. En als wij de tweede plaats halen, worden we toch een beetje kampioen.”

Dorreman was in ZSC’s laatste derby, thuis tegen Brouwershaven, nog matchwinnaar. In dat duel was hij invaller. “Op zich ben ik, als ik kan komen trainen, gewoon basisspeler. Maar door mijn werk in de horeca kan ik er doordeweeks niet altijd zijn. Op zaterdag is het ook weleens lastig. Na afloop als een gek onder de douche en daarna snel door naar mijn werk. Dat is wel vervelend, maar aan de andere kant ben ik al blij dat ik de ruimte krijg om te voetballen.”

Dorreman mist dus de gezelligheid in Scharendijke, maar maakt dat in zijn maandelijkse vrije weekend naar eigen zeggen ruimschoots goed.

Trainer Rini Verwest kan met Jan-Willem Dorreman alle kanten op. Alleen dit seizoen al bekleedde hij vijf verschillende posities. “Ik heb al in de spits gestaan, linksback, linkshalf, laatste man en centraal op het middenveld. Rini heeft in mij een speler die hij overal kan neerzetten. Het liefst speel ik op ‘tien’ in een aanvallende rol. Vorige week, tegen Duiveland, voetbalde ik als controlerende middenvelder.”

Hoe ZSC’62 SKNWK gaat aanpakken, wil Dorreman logischerwijs niet prijsgeven. “Ik durf niet te zeggen of er koppeltjes gemaakt gaan worden. SKNWK heeft legio goede voetballers, Ze hebben Christian van Vossen, die ze er gemakkelijk inschiet. Dat doen Wesley Goud en Wilco de Valk ook. En zo hebben ze er nog een paar. Bij ons is het Arjan Smalheer, dan een groot gat, en dan de rest. Wij moeten gewoon hopen en loeren op die ene kans. En hopen dat Arjan (Smalheer) en Niels (van de Moezel) scherp zijn voor de goal. Maar eerlijk gezegd verwacht ik wel een verdedigend ZSC.”

De laatste ontmoeting tussen ZSC’62 en SKNWK, op 10 december 2005, wonnen de bezoekers met 1-3. Jan-Willem Dorreman maakte toen het enige doelpunt voor ZSC’62.