SKNWK 1 neemt lastige horde en blijft op 100%

Gisteren moesten de mannen van trainer/coach Peter Groenewegen het opnemen tegen de nummer 2 van de ranglijst, Z.S.C. ’62 1. S.K.N.W.K. 1 was de absolute favoriet, want na 11 wedstrijden hadden ze nog geen enkel punt verspeeld in de vierde klasse B. Mede door het slechte spel in de eerste helft van de blauw/zwarten gaven ze de thuisploeg de hoop dat er punten te pakken waren tegen de ongenaakbare koploper. In de tweede helft werd dit gelukkig recht gezet en ging S.K.N.W.K. uiteindelijk toch met de 3 punten terug naar Nieuwerkerk. Zodoende ook na 12 wedstrijden nog steeds een 100% score.

Er was veel publiek afgekomen op deze derby. Uiteraard ook weer veel blauw/zwarte supporters. Klasse!

Op het druk bezochte sportpark van Z.S.C.’62, waar de ‘voorwedstrijd’ van S.K.N.W.K. 4 tegen Z.S.C. ’62 3 nog eindigde met een 8-3 nederlaag voor ‘de baggerschuit’ van S.K.N.W.K. gingen de blauw/zwarten zeer slecht van start. In het begin ging het spel nog wel op en neer, maar naarmate de eerste helft vorderde bleek dat S.K.N.W.K. het niet goed deed.

Z.S.C. ’62 speelde op het randje of zelfs erover en S.K.N.W.K. wist hier absoluut geen raad mee. De Nieuwerkerkers verdedigden veel te slap en speelde veelvuldig de lange bal. Er was te weinig beweging ‘zonder bal’. Ook voorin kon de bal niet vast worden gehouden, waardoor er geen aansluiting naar de voorste linie kon zijn. Dit met het agressieve spel van de thuisploeg zorgde ervoor dat S.K.N.W.K. weinig afdwong.

De kans voor Z.S.C.-spits Arjan Smalheer. Doelman Koen de Jonge van S.K.N.W.K. redt bekwaam

De beste kans in de eerste helft was voor spits Arjan Smalheer van Z.S.C. ’62. Hij mocht alleen afgaan op doelman Koen de Jonge van S.K.N.W.K., maar Koen kwam als overwinnaar uit de strijd. Hij redde bekwaam en hield S.K.N.W.K. dus op de been. Aan de andere zijde een prima mogelijkheid voor Emiel Kuijten, maar hij schoot in het zijnet.

S.K.N.W.K. kreeg wel een aantal vrije trappen (na een aantal flinke charges op spits Wesley Goud), maar zoals zo vaak dit seizoen wist het geen raad met deze mogelijkheden. Vlak voor het verstrijken van de 1e helft viel de eerste treffer van de wedstrijd. Een vrije trap van Z.S.C. ’62 werd hoog voor de goal ‘gegooid’. Verdediger Martin Huisman liet zijn directe tegenstander, Arjan Smalheer, veel te vrij, waardoor deze simpel kon binnenkoppen, 1-0.

Wilco de Valk torent hoog boven de Z.S.C.-verdediging uit

In de rust werd bij S.K.N.W.K. het strijdplan nogmaals doorgenomen. De afspraken werden nog eens duidelijk gemaakt en dit wierp in de tweede helft zijn vruchten af. S.K.N.W.K. was heer en meester tijdens de 2e 45 minuten. Het was alleen wachten op de gelijkmaker.

Coach Peter Groenewegen wisselde zo’n tien minuten na de rust 2 spelers. Leon Goedegebure en Christian van Vossen moesten het veld verlaten voor Sander Uijl en Ronald van Vossen. Door deze wissels werd de druk van S.K.N.W.K. nog groter, want beide spelers vielen erg goed in.

Laatste man Martijn Neele verzilvert hier de strafschop na de zoveelste overtreding op Wesley Goud

Na een overtreding binnen de ’16-meter’ van de doelman van Z.S.C. ’62 op Wesley Goud, welke niet bestraft werd, was het dan een paar minuten later wel raak. Goud was zijn tegenstander veel te snel af en werd opnieuw binnen het zestienmetergebied gevloerd, penalty! Aanvoerder Martijn Neele legde de bal op de stip en stuurde doelman van Z.S.C. ’62 naar de verkeerde hoek en schoot de bal prima binnen, 1-1.

Het teken voor S.K.N.W.K. om nog een tandje bij te doen. Middenvelder Erwin Nelissen, speelde opnieuw een puike wedstrijd, strooide met passes, maar moest het een aantal keren flink bekopen. De scheidsrechter was wel eens iets te mild, maar gelukkig kon Erwin zonder kleerscheuren van het veld.

Zo’n 15 minuten voor het eind van de wedstrijd kwamen de Nieuwerkerkers zelfs op voorsprong. In een scrimmage voor het doel van Z.S.C. was het Ronald van Vossen, die zijn prima invalbeurt bekroonde met een treffer, 1-2.

Martin Kiesenberg schoot met zijn treffer de wedstrijd definitief op slot

Een paar minuten later was het opnieuw raak. Nu was het verdediger Martin Kiesenberg die de bal het laatste zetje gaf, 1-3. Wedstrijd gespeeld.

S.K.N.W.K. kon de wedstrijd simpel uitspelen en Z.S.C. ’62 was al een tijdje uitgeraasd. De beste ploeg ging uiteindelijk met de winst aan de haal al moet Z.S.C. ’62 een compliment worden gemaakt. Zij gingen er met z’n allen voor en maakten het de Nieuwerkerkers knap lastig. En met een scheidsrechter die wel heel erg veel toe liet, konden ze het spel zo spelen. Gelukkig zegevierde het voetbal!

S.K.N.W.K. blijft dus ruim lijstaanvoerder. Na twaalf wedstrijden hebben ze al een flinke voorsprong. De kracht op dit moment bij S.K.N.W.K. is de brede selektie. Als je tijdens een wedstrijd als gisteren Sander Uijl, Ronald van Vossen en Maarten Padmos (die overigens na een paar weken blessureleed ook weer speelminuten mocht pakken) op de bank hebt zitten, dan heb je wel een hele ‘mooie bank’. Dit maakt het voor trainer/coach Peter Groenewegen alleen maar meer een luxe probleem.

Volgende week speelt S.K.N.W.K. de laatste wedstrijd van deze eerste competitiehelft. Yerseke 1 komt naar sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk. Na deze wedstrijd hebben de Nieuwerkerkers alle ploegen één keer als tegenstander gehad. Waarschijnlijk wordt dit duel afgewerkt zonder spits Wesley Goud. Hij ontving zaterdag zijn 4e gele kaart en kan dus een schorsing verwachten.

S.K.N.W.K.: Koen de Jonge, Martijn Neele, Robbert v/d Zande, Martin Kiesenberg (Maarten Padmos), Martin Huisman, Erwin Nelissen, Emiel Kuijten, Wilco de Valk, Leon Goedegebure (Sander Uijl), Wesley Goud en Christian van Vossen (Ronald van Vossen).