SKNWK stelt in de tweede helft orde op zaken

door Ko de Ridder

Maandag 3 december 2007 – SCHARENDIJKE – ZSC’62 legde SKNWK zaterdag het vuur na aan de schenen. In de topper van de vierde klasse B liet de Scharendijkse thuisclub de koploper schrikken, maar SKNWK breide de opgelopen 1-0-achterstand in de tweede helft recht. De voorsprong van SKNWK op de eerste achtervolger, Yerseke, is nu dertien punten.

De sliding van SKNWK-er Emiel Kuijten komt te laat om Werner Klaassen van ZSC62 van de bal te beroven. foto Dirk-Jan Gjeltema

Na de huldiging van ZSC-speler Thomas Petiet, die zijn vijfhonderdste wedstrijd voor ZSC 62 speelde, trok de thuisclub ten strijde. Het nam het initiatief volledig in handen. SKNWK was verrast en wist niet wat er allemaal gebeurde. De ploeg kon niet in zijn spel komen en ging mee met het spel van ZSC’62. De meeste kansen waren derhalve voor de thuisclub. Na twee goede mogelijkheden die geen doel troffen, was het kort voor rust raak. Uit een vrije trap vanaf de linkervleugel kopte Arjan Smalheer de 1-0 fraai achter SKNWK-doelman Koen de Jonge. “De eerste helft was niet onze beste”, zei SKNWK-speler Wilco de Valk, die voor het eerst sinds jaren weer tegen ZSC’62 speelde. “Het leeft wel, maar zelf doet een Hoek-Kloetinge mij iets meer. Maar deze groep is een leuke gretige groep. Ik ga dan ook nog een seizoen verder in de derde klasse.”

Wie niet verdergaat, is ZSC-trainer Rini Verwest die aan het einde van het seizoen stopt bij de club uit Scharendijke. Verwest: “Voor mezelf had ik de beslissing al eerder genomen. Ik kan niet meer uit de groep halen dan tot nu toe en wil dus graag de club de gelegenheid geven een fris gezicht voor de groep te zetten. Mijn doel was zolang mogelijk meedoen in de strijd tegen SKNWK, want die zijn op weg afgetekend kampioen te worden. Maar de laatste wedstrijden hebben mij duidelijk gemaakt dat ik daarin niet kan slagen.”

De tweede helft was van geheel andere orde. SKNWK ging voetballen, bracht zijn eigen spel. En het bracht met de invallers Sander Uijl en Ronald van Vossen nog meer power. De kracht van de bank deed zijn werk. In de 65e minuut werd Wesley Goud binnen het strafschopgebied neergelegd en aanvoerder Martijn Neele verzilverdede strafschop: 1-1. Kort daarna leek het 1-2 te worden, maar een via de paal terugspringende bal werd met de hand gespeeld. SKNWK bleef de druk opvoeren. Vooral Sander Uijl speelde hierbij een grote rol. In de 75e minuut bracht hij na een fraaie actie de bal tot bij Ronald van Vossen, die 1-2 aantekende. Eén minuut later werd het zelfs nog 1-3 door Martin Kiesenberg. De stand had nog verder uit kunnen vallen, maar ZSC’62-doelman Stefan Smalheer speelde een sterke wedstrijd.

ZSC’62-SKNWK 1-3 (1-0). 40. Arjan Smalheer 1-0, 65. Martijn Neele 1-1 (strafschop), 75. Ronald van Vossen 1-2, 76. Martin Kiesenberg 1-3. Scheidsrechter: R. Houde (Putte). Gele kaart: Werner Klaassen, Jan Willem Dorreman, Kasimier Snoek (ZSC’62), Wesley Goud (SKNWK). Aantal toeschouwers: 200.

Wilco de Valk: ‘Het leeft wel, maar zelf doet een Hoek-Kloetinge mij meer’