S.K.N.W.K. 1 zakelijk naar 13e overwinning op rij

Vandaag mochten de blauw/zwarten weer eens aantreden voor de competitie. Na het bekerverhaal en de gebruikelijke winterstop was dit toch al weer een tijdje geleden. S.K.N.W.K. 1 ging verder waar het gebleven was, winnen. Ook de 13e competitiewedstrijd werd winnend afgesloten. Al was van voetballen vandaag echt geen sprake.


De eerste selektie van S.K.N.W.K. bezig met haar warming-up

Op het schitterende nieuwe complex van Yerseke moest S.K.N.W.K. vandaag aantreden tegen de plaatselijke v.v. Omdat het 1e veld op ‘Cleijn Moerken’ niet bespeelbaar was, werd dit duel afgewerkt op veld 3. Door de zware wind kon absoluut niet normaal gevoetbald worden.

Aanvoerder Martijn Neele won de tos en koos ervoor om eerst ‘met windje tegen’ te spelen. De Nieuwerkerkers probeerden het balletje rond te laten gaan en gelukkig viel al snel de openingstreffer. Leon Goedegebure rondde een goede aktie van Emiel Kuijten af, 0-1.

Yerseke speelde veelvuldig de lange bal. Gelukkig konden ze hier niet echt gevaarlijk mee worden, want de meeste ballen belandde in de sloot. Twee vrije trappen werden gelukkig niet goed genoeg genomen en gingen dus niet ‘binnen’. De beste ‘kans’ was voor de keeper van de thuisploeg. Hij speelde de lange bal en via keeper Koen de Jonge van S.K.N.W.K. en de lat kon Koen de bal alsnog gewoon oprapen.


Laatste man Martijn Neele speelt een bal in

Ook S.K.N.W.K. kon hier overigens weinig tegenover stellen tijdens de eerste 45 minuten. Met een 0-1 stand werden de kleedkamers dan ook opgezocht.

In de tweede helft zette S.K.N.W.K. Yerseke gelijk vast. Gesteund door de wind in de rug probeerde S.K.N.W.K. snel een treffer te forceren. De rood/zwarten kregen de bal niet weg. Het duurde toch nog lang voor de Nieuwerkerkers de wedstrijd op slot gooiden. Een pass van Wilco de Valk werd door Wesley Goud koelbloedig binnengeschoten, 0-2.

Via een penalty na een vermeende handsbal binnen de 16, zette Maaten Padmos de stand op 0-3. Aan de andere kant moest Koen de Jonge één keer handelend optreden, maar deed dit naar behoren en hield zijn doel schoon. S.K.N.W.K. hoorde nog een penalty te krijgen toen de doorgebroken Sander Uijl ten val werd gebracht. Strafschop en een rode kaart dacht iedereen. Alleen de warrig leidende scheidsrechter zag geen overtreding en liet gewoon doorspelen.


Blessure-behandeling van spits Wesley Goud

Al met al een zakelijke overwinning van S.K.N.W.K. De bal heeft deze wedstrijd meer buiten dan binnen het speelveld gelegen. Het was maar goed dat Yerseke zo’n 6 reserve ballen had, anders hadden we misschien nu nog in de ‘extra-tijd’ gezeten.

Ook enkele andere uitslagen in de 4e klasse B waren weer prima te noemen. W.I.K. ’57 won met maar liefst 1-4 van Z.S.C. ’62. S.K.N.W.K. kon dus vandaag weer verder uitlopen op de naaste concurrentie.

Volgende week wacht op sportpark ‘Het Springer’ S.P.S. 1 als tegenstander. Aanvang is 14:30 uur.

S.K.N.W.K.: Koen de Jonge, Martijn Neele, Maarten Padmos, Martin Kiesenberg (Frank Boere), Robbert v/d Zande, Wilco de Valk, Emiel Kuijten, Leon Goedegebure (Christian van Vossen), Ronald van Vossen (Kees-Jan van Nieuwenhuize) en Wesley Goud.