Verslag Yerseke 1 – SKNWK 1 (door v.v. Yerseke)

SKNWK is de koploper in de 4e klasse B maar te zien was het niet op een vanmiddag winderig en regenachtig Cleyn Moerken. Gelukkig voor Yese deed Wilco de Valk niet mee want anders had het zeker anders uitgepakt voor Yese. Er gingen geruchten dat hij mee deed maar niemand is hem op gevallen.

Yese stond wel te slapen bij de aftrap en in de 4e minuut lag de 0-1 al in het netje. Oerstom en slaperig van de thuisploeg. Tot de rust ging het gelijk op met de wind als grootste tegenstander maar soms ook als 12e man. Grote kansen deden zich er echter niet voor en de rust werd gehaald met een terechte 0-1.

De 2e helft was niet veel beter wat het weer betreft en beide ploegen haalden daar geen voordeel uit. Het was weer kat en muis spel vanwege de wind maar in de 70e minuut was het echt een mooie aanval van de bezoekers die Yese een 0-2 achterstand gaf maar het publiek werd er ondanks het slechte weer niet warm of koud van. Een echte topper tussen de nummer 1 en 2 werd het niet.

Het verschil in 10 punten was niet te zien. Supporters van de bezoekers vroegen zich af wat hun ploeg op de mat legde. Sommigen, van Yese en SKNWK, vroegen zich af hoe SKNWK aan zoveel punten kwam. Toen in de 85e minuut SKNWK een cadeautje kreeg van de scheidsrechter om vanaf de stip te scoren was het helemaal gedaan met Yese. Als je met beide armen langs je lichaam staat en toch de bal tegen je arm krijgt dan is dat een overtreding volgens de scheidsrechter. Waar laat je je armen tijdens een wedstrijd? Vraag me af of hij er binnen was maar oké, het zal wel. Als je als scheids vanaf de kant een beoordeling krijgt dan neem je het zekere voor het onzekere en neem je die beslissing.

Samengevat: toch een verdiende overwinning voor SKNWK maar ik vraag me af of de nieuwe trainer van Yese een beeld heeft gekregen van zijn toekomstige selectie. Sportief dat hij zijn gezicht nu al liet zien in een o zo over volle kantine.

Mathijs Mol, Christiaan Sinke (Kevin Pekaar), Lars Burlage, Lamper van de Ven, Antonis Riedijk, Raymond Rovers, Jordy Boone, Niek Bogert (Willem Vogelaar), Hermy Pekaar, Arco van Dixhoorn (Jordy Steketee), Christiaan van der Poel.