Leider SKNWK heeft wind in de rug

YERSEKE – In de eerste wedstrijd na de winterstop pakte koploper SKNWK in de vierde klasse B de draad weer op. In Yerseke werd met 3-0 gewonnen van de nummer twee van de ranglijst.
De feiten liegen er niet om: dertien wedstrijden gespeeld, 39 punten! De vraag is slechts nog wanneer de Nieuwerkerkers kampioen worden.

Het gat met Yerseke is nu dertien punten en SKNWK heeft ook nog eens twee duels minder gespeeld. ZSC’62 is met vijftien verliespunten op papier nog de grootste belager. SKNWK hoefde tegen de Bevelandse ploeg niet diep te gaan. Het elftal van trainer Cees de Smit, die na drie seizoenen vertrekt en wordt opgevolgd door Jaimy van Bloppoel, was te gehavend om SKNWK het vuur na aan de schenen te leggen. “Wij speelden met zeven invallers. Gezien die omstandigheden hebben wij het nog goed gedaan”, oordeelde De Smit.

Op het open derde veld in Yerseke had de wind vrij spel en dat element bleek een extra weerstand voor beide ploegen. Voor rust had Yerseke het windvoordeel, maar de ploeg deed daar weinig mee. SKNWK had figuurlijk de wind mee in Yerseke, want al na vier minuten konden de Nieuwerkerkers juichen. Na een voorzet van Emiel Kuijten verscheen Leon Goedegebure vrij voor doelman Matthijs Mol. Goedegebure schoot hard in: 0-1. “Een dekkingsfout”, vond De Smit.

Het was een opsteker voor SKNWK-trainer Peter Groenewegen, die in het vervolg niet warm werd van zijn ploeg: “Gezien de omstandigheden was er geen goed voetbal mogelijk.” Waar de ‘ballenjongens’ overuren draaiden omdat de ballen alle kanten op vlogen, verzuimde de thuisploeg om SKNWK-doelman Koen de Jonge van afstand te testen. “Het enige gevaar kwam van die verre uittrap van de doelman”, aldus Groenewegen. Mol zag in de 34e minuut De Jonge voor zijn goal staan en waagde een poging. De Jonge tikte de bal nog net op de lat en voorkwam zo de gelijkmaker.

Na rust besliste SKNWK de wedstrijd op zakelijke wijze. Wilco de Valk stuurde in de 69e minuut Wesley Goud diep, die beheerst afrondde: 0-2. Negen minuten voor tijd kregen de bezoekers een vrij gemakkelijk gegeven strafschop, toen Raymond Roovers de bal onopzettelijk tegen zijn hand kreeg. Maarten Padmos zorgde vanaf de stip voor 0-3. Vijf minuten later had SKNWK écht recht op een strafschop, maar een overtreding op Sander Uijl werd niet bestraft.

Yerseke-SKNWK 0-3 (0-1). 4. Leon Goedegebure 0-1, 69. Wesley Goud 0-2, 81. Maarten Padmos 0-3 (strafschop). Scheidsrechter: P.R.G.J. Blankers. Gele kaart: Ronald van Vossen (SKNWK) en Anthonis Riedijk (Yerseke). Aantal toeschouwers: 125.