Brouwershaven 1 ook niet opgewassen tegen SKNWK 1

Gisteren al weer de 17e competitiewedstrijd voor S.K.N.W.K. 1. Op sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk een heuse derby tegen Brouwershaven 1. Ook Brouwershaven bleek echter niet opgewassen tegen de S.K.N.W.K.-trein (nog steeds geen enkel puntverlies deze competitie) en zodoende hebben de mannen van trainer/coach Peter Groenewegen 51 punten uit 17 wedstrijden.

Brouwerhaven dat aantrad met enkele ‘oud-gedienden’ kwam duidelijk naar Nieuwerkerk om heerlijk op de counter te spelen. Met de snelle spits Patrick Berrevoets moest dit dan gaan gebeuren. Echter Patrick zat de gehele wedstrijd in de tang bij Sytze Stins. Kwam hij er een enkele keer wel voorbij was er altijd nog de rugdekking. Zodoende dus (bijna) geen gevaar van hem.


Een afgeslagen corner van S.K.N.W.K. Van links naar rechts Wilco de Valk, Maarten Padmos, Wesley Goud en Sander Uijl kijken toe hoe de bal opnieuw zal worden ingebracht

Op het slechte 1e veld van S.K.N.W.K. (worden veel te veel wedstrijden op gespeeld, maar wat wil je met maar één bespeelbaar veld) nam de thuisploeg vanaf minuut 1 het initiatief. Echter echt grote kansen leverde dit nog niet op. Bij de eerste counter van ‘Brouw’ was er een misverstandje tussen Sytze Stins en laatste man Martijn Neele. Dit resulteerde erin dat een speler van de tegenpartij met de bal aan de haal ging. Neele moest een overtreding maken en pakte de speler slim bij z’n shirtje. Uit de vrije trap kwam weinig gevaar.

Aan de andere kant enkele pogingen van S.K.N.W.K., maar nog geen doelpunten. Brouwershaven speelde zoals verwacht erg fysiek en de rechtsback van Brouwershaven had geluk dat hij na al een gele kaart te hebben ontvangen veel te hard doorging op Sytze Stins. Een kaart had zeker op z’n plaats geweest, maar de scheidsrechter van dienst besloot anders eb hield nu de kaarten op zak.


Wesley Goud (9) op avontuur in ‘de 16’ van Brouwershaven

Even later een opstootje rond de middenlijn. Hierbij gebeurde dingen die absoluut niet op een voetbalveld thuishoren, schandalig!! Hieraan waren overigens zowel spelers van de thuisploeg als de gasten schuldig. Ook nu een dubieuze rol van ‘de ref’. Hij gaf slechts Emiel Kuijten een gele kaart…………. De ‘man met de fluit’ had veel strenger op moeten treden tijdens de eerste overtredingen. Liet veel te veel toe en hierdoor escalleerde de wedstrijd eventjes.

Weer terug naar het voetbal. De eerste treffer van S.K.N.W.K. viel, maar deze kwam niet van de voet van een Nieuwerkerker. Nee, het was een voorzet van Christian van Vossen die door een Brouwershaven-verdediger in eigen doel werd gekopt, 1-0. Hiermee gingen beide ploegen ook rusten.


Eén van de spaarzame akties voor het S.K.N.W.K.-doel. Doelman Koen de Jonge hield al voor de 11e keer dit seizoen ‘de nul’

Ook de 2e 45-minuten hetzelfde spelbeeld. S.K.N.W.K. duidelijk de bovenliggende partij en ‘Brouw’ loerend op een countertje. Na een prima assist van Christian van Vossen was het routinier Wilco de Valk die knap binnenschoot, 2-0. Dit was Wilco z’n 9e competitietreffer van dit seizoen voor S.K.N.W.K. na 8 seizoenen afwezig te zijn geweest bij de blauw/zwarten.

Wilco kreeg nog een dot van een kans, maar helaas strandde deze aktie in het zijnet. Aan S.K.N.W.K.-zijde werden Wesley Goud (voor Léon Goedegebure) en Emiel Kuijten (voor Erwin Nelissen) gewisseld. Met name Erwin strooide nog met enkele prima passes. Emiel werd overigens uit voorzorg gewisseld, want hij had al, zoals eerder gezegd, een gele kaart op zak.


Wilco de Valk scoorde vandaag zijn negende treffer voor S.K.N.W.K. 1 dit seizoen

Het definitieve vonnis over ‘Brouw’ werd geveld door Sander Uijl. Hij schoot beheerst de 3-0 binnen. Overigens voor Sander z’n eerste competitietreffer voor S.K.N.W.K. Aan het eind van de wedstrijd dan nog een te korte pass van Martijn Neele op de voor Robbert v/d Zande ingevallen A-junior Lex Folmer. De Brouwershaven-spits kreeg de bal in de kluts ietwat gelukkig mee, maar doelman Koen de Jonge had zich voorgenomen om ook voor de 11e keer z’n doel schoon te houden. Hij keerde solide de bal en hield zodoende de wedstrijd op 3-0.

Een ‘zakelijke’ overwinning (zoals dat zo mooi heet) van S.K.N.W.K. Toch zullen we ons moeten wapenen tegen de fysiekheid van de tegenstanders. Je koppie gebruiken en je niet uit de tent laten lokken. Gewoon laten zien dat we voetballend de betere ploeg zijn en de tegenstander op die manier bestrijden.

Volgende week staat een uitwedstrijd naar Waarde op het programma. Kijken of dan de 18e overwinning van dit seizoen geboekt kan worden.

S.K.N.W.K.: Koen de Jonge, Martijn Neele, Sytze Stins, Martin Kiesenberg, Robbert v/d Zande (Lex Folmer), Maarten Padmos, Emiel Kuijten (Léon Goedebebure), Sander Uijl, Wilco de Valk, Christian van Vossen en Wesley Goud (Erwin Nelissen).