Serooskerke 2 laat zich verrassen in Nieuwerkerk

Na 2 moeizame overwinningen op respectievelijk Meeuwen 2 en Duiveland 2 moest er vandaag maar weer eens overtuigend worden gewonnen. De tegenstander leende zich daar op papier aardig voor, maar Serooskerke 2 kreeg het deksel op de neus en ging met 1-0 onderuit tegen SKNWK.

Vanaf het eerste fluitsignaal was zoals verwacht Serooskerke de bovenliggende partij. De ploeg had 70% van het balbezit en SKNWK slechts 20%. De overige 10% balbezit was voor de bossages rond het veld, want de noeste werkers uit Nieuwerkerk schaamden zich niet om van tijd tot tijd de bal een zaai over de zijlijnen te geven.

Ondanks het overwicht wist Seroos eigenlijk nauwelijk voor gevaar te zorgen. Het eerste echte gevaar diende zich aan toen Ezra de Korte met een steekbal vrij voor de keeper werd gezet. De uitgekomen doelman van SKNWK werd omspeeld en het leek er op dat Ezra de bal in het lege doel kon gaan schuiven, ware het niet dat de doelman in zijn poging een doelpunt te voorkomen onze spits neerhaalde. De rode kaart bleef logischerwijze uit, want de scheidsrechters zijn de laatste weken van een bedenkelijk niveau.

Aan de andere kant moest onze doelman ook een keer handelend optreden en kwamen we met de schrik vrij toen de scheidsrechter toch affloot voor buitenspel terwijl er wat voor te zeggen was dat dit niet helemaal juist was. Het bleef dus 0-0 tot de rust.

Na rust weinig verandering in het spelbeeld, balbezit bij Serooskerke dat niet kon worden omgezet in echt uitgespeelde mogelijkheden. Tweemaal waren we dichtbij, maar zowel Wilko Louwerse als de ingevallen Jeroen de Reus zagen hun poging enkele centimeters langs de verkeerde kant van de paal hobbelen.

Een bloedeloze 0-0 is waar de wedstrijd op af leek te stevenen, ware het niet dat de thuisploeg nog een doelpunt in de schoot kreeg geworpen. Een onnodige overtreding leverde een vrije trap op op zo’n 20 meter van het doel van Jacco Gideonse. Op even eenvoudige als knullige wijze kon een speler van SKNWK de bal zo in de korte hoek langs de muur binnenschuiven en zo leidde te thuisploeg tegen alle verhoudingen in met 1-0.

Deze mokerslag kwamen we niet meer te boven. We konden zelfs geen vuist meer maken voor een alles-of-niets-offensief en zo verloren we hier 3 onnodige en kostbare punten om uitzicht te houden op de bovenste plaats.