Brouwershaven onderuit tegen S.K.N.W.K.

Hieronder volgt het wedstrijdverslag van de wedstrijd tussen S.K.N.W.K. 1 en Brouwershaven 1 van de website van Brouwershaven.

Vandaag stond voor ons de uitwedstrijd tegen SKNWK op het programma, de ploeg die nog altijd zonder puntverlies is. Stiekem droomden we van een puntje, want hadden we een paar jaar geleden ook niet eens een keer Bruse Boys in eigen huis verslagen met 1-2? De champagneflessen die onze sponsor daarna tevoorschijn toverde staan bij menig Brouwenaar in het geheugen gegrift.

Brouw begon goed aan de wedstrijd. Al na drie minuten had SKNWK een overtreding(kje) nodig om onze snelle spits Patrick af te stoppen. De vrije trap van Frank die erop volgde bracht het eerste gevaar. De bal belandde op de lat. Even later werd aan de andere kant een schot van SKNWK geblokt. Brouw had het in de openingsfase al een paar keer aan de stok met de scheidsrechter, en dat leidde tot een vrij snelle gele kaart voor Werner wegens aanhoudend commentaar op de leiding. Het duel leek vervolgens een minuut of tien te ontsporen. Zowel SKNWK als Brouw liet zich niet onbetuigd in de duels, hetgeen tot irritatie over en weer leidde. Na twintig minuten sloeg de vlam zelfs even helemaal in de pan. De linkshalf van SKNWK nam wraak voor een eerder op hem gemaakte overtreding en schopte een speler van ons keihard onderuit. Daarna gebeurde er van alles en nog wat en werd het behoorlijk onvriendelijk. De scheidsrechter, die in alle hectiek ongetwijfeld niet alles heeft kunnen waarnemen, hield het bij een gele kaart voor de overtreding van de linkshalf van SKNWK. Het was overigens ook het laatste incident deze wedstrijd, want daarna verliep alles van beide kanten nog wel fel maar ging niemand meer over de grens van het toelaatbare heen.

Maar terug naar de wedstrijd. Tot de 29e minuut bleef het 0-0. SKNWK was –uiteraard- wel sterker maar werd nauwelijks echt gevaarlijk en bij de enige echte kans bokste Melvin de bal weg. Vanuit het niets kwam SKNWK echter toch op voorsprong. Een voorzet vanaf de flanken werd door Sebas ongelukkig achter de kansloze Melvin gekopt. Met een redding voorkwam diezelfde Melvin even later een nog grotere achterstand en vlak voor rust had Frank met een beetje geluk zelfs de 1-1 kunnen aantekenen, maar zijn schot belandde naast de goal en vloog rakelings langs een kinderwagen.

In de rust werd er een extra spits bijgezet en spraken we af om ieder geval zo door te gaan want het liep, ondanks de 1-0 achterstand, gewoon goed. Ondanks onze goede bedoelingen werd onze hoop op een stuntje zeven minuten na rust de grond ingeboord. SKNWK onderschepte achterin een bal. Een snelle counter met een lange bal over rechts waar een Nieuwerkerker handig de buitenspel ontweek en een strakke lage voorzet gaf. Daar stond Wilco de Valk, die eigenlijk maar een keer aan de aandacht van Pieter ontsnapte, en de 2-0 was een feit. Toch was het knap dat we ons weigerden bij die 2-0 neer te leggen. De komende twintig minuten herpakten we ons goed en kwamen we een aantal keer kansrijk voor het doel van SKNWK. In deze fase verdienden we eigenlijk een doelpunt. Een vrije trap van Dennis ging rakelings over en viel op het dak van de goal, schoten van Frank en Patrick waren net niet precies genoeg en een bal van Dennis uit een moeilijke hoek viel opnieuw op het dak van de goal. Kansen kregen we dus wel, maar de bal ging er ieder keer net niet in. Tussendoor zag SKNWK ook nog een keer een vrije trap via de lat terug het veld in stuiteren. In de 75ste minuut, toen de krachten aan Brouw-kant weg vloeiden wisten ze nog een keer genadeloos toe te slaan en er nog eentje extra bij te prikken. Het was een doelpunt voor de statistieken en leverde de 0-3 eindstand op want in het laatste kwartier gebeurde er weinig meer. Patrick kreeg nog een grote kans. Hij nam de bal op zijn borst aan en kwam een op een te staan tegen de keeper die zijn klasse bewees door snel uit te komen lopen en daardoor zijn doel goed te verdedigen.

Al met al een verdiende nederlaag, maar complimenten voor het vertoonde spel zijn zeker op zijn plaats. Volgende week naar Vrederust waar we koste wat kost de 0-1 voorsprong over de streep moeten zien te krijgen zodat we weer in het linkerrijtje komen. Met nog acht wedstrijden voor de boeg moeten we er naar toe gaan werken om op 37 punten uit te komen. Dat aantal moet (normaal gesproken) genoeg zijn voor de felbegeerde zevende plaats.