S.K.N.W.K. 1 heeft hulp nodig om score te openen

S.K.N.W.K. 1 moest voor de 19e competitiewedstrijd aantreden in Bergen op Zoom tegen Vrederust 1. Na een ietwat ongebruikelijke warming-up, op een strookje naast het veld tussen de bomen, ontspon zich een éénzijdig duel. Vrederust massaal gegroepeerd terug met één eenzame spits. Voor S.K.N.W.K. was het zaak ‘de opgezette muur’ te slechten. Dit ging echter niet vanzelf. Pas in de 80e minuut kapituleerde de thuisploeg. Via een eigen doelpunt van Vrederust kwam S.K.N.W.K. eindelijk op voorsprong. Vlak voor tijd scoorde Wesley Goud ook nog de 0-2.

S.K.N.W.K. speelde moeizaam gisteren, al heeft hier ook zeker de ‘insteek’ van de tegenstander mee te maken. Terecht speelden zij zo, want in de heenwedstrijd op ‘Het Springer’ werden ze met maar liefst 7-2 afgeschoten. De blauw/zwarten speelden in een veel te laag tempo en er was veel te weinig beweging zonder bal. Ook werd er te weinig via de flanken gespeeld. Gebeurde dit wel dan was de eindpass slecht of was er geen beweging voor het doel.

In de eerste helft schoot Erwin Nelissen een vrije trap op de lat. Na een goede aktie van Wilco de Valk over de rechter kant kreeg opnieuw Nelissen een uitgelezen mogelijkheid. Ook nu trof hij geen doel, want hij wilde veel te hard uithalen en raakte de bal volledig verkeerd.

Nog enkele waterkansjes, maar met name de vele hoge voorzetten waren allemaal een prooi, al dan niet in 2x, voor de doelman van Vrederust. Voor de keeper aan de andere kant, Léon Quik, was het eigenlijk de gehele wedstrijd niets. Enkele terugspeelballen en één verdwaald schot waren zijn deel. Toen beide teams om de thee gingen (sommigen van Vrederust deden dit samen met een ‘peuk’) was de stand dus nog steeds zoals deze begon, 0-0.

Sytze Stins bleef in de kleedkamer achter. Hij werd vervangen door Martin Kiesenberg, die vorige week nog afwezig was, vanwege de geboorte van zijn zoontje Semm. Martin kwam zoals gebruikelijk centraal achterin naast Martijn Neele. Maarten Padmos schoof zodoende door naar de rechtsback positie.

S.K.N.W.K. moest dus opzoek naar de openingstreffer. Er werd nu meer over de flanken gespeeld en dit leverde wat meer doelgevaar op. Toch kwam het grootste gevaar vanuit de tweede lijn. Een goed schot van Martin Kiesenberg kon nog ternauwernood door de keeper worden gekeerd.

Zoals al gememoreerd werd het dan uiteindelijk in de 80e minuut, terecht, 0-1 voor S.K.N.W.K. Een voorzet van de rechterkant, waarbij maar liefst 3 S.K.N.W.K.-spelers de tweede paal kozen, werd door een Vrederust verdediger in eigen doel gewerkt, 0-1. Overigens voor de vierde wedstrijd op rij een eigen doelpunt door een tegenstander van S.K.N.W.K. 1.

Het slotakkoord van dit gezapige duel was voor Wesley Goud. Hij maakte middels een mooie volley de 0-2. S.K.N.W.K. boekte haar 19e overwinning in de competitie op rij.

As. zaterdag, 15 maart, staat het uitduel tegen Kruiningen 1 op het programma. Bij winst van S.K.N.W.K. is het niet meer te achterhalen door ‘de concurrentie’ en is het dus kampioen van de vierde klasse B. Aanvang van dit duel is 14:30 uur.

S.K.N.W.K. 1; Léon Quik, Martijn Neele, Sytze Stins (Martin Kiesenberg), Maarten Padmos, Robbert v/d Zande, Erwin Nelissen, Emiel Kuijten, Sander Uijl (Léon Goedegebure), Wilco de Valk, Wesley Goud, Ronald van Vossen (Christian van Vossen).