SKNWK pakt titel zonder een punt te verspelen

door Klaas Verspoor.

GOES – Met twintig zeges op rij is SKNWK, dat zaterdagmiddag met 4-0 won bij Kruiningen, kampioen in de vierde klasse B geworden.

Waarde was vlakbij een stunt tegen ZSC’62, maar moest toch met een 3-3-gelijkspel genoegen nemen.

Kruiningen–SKNWK 0-4: Wesley Goud zorgde voor 0-1 en na een halfuur stond het door goals van Martin Kiesenberg en opnieuw Goud al 0-3. SKNWK nam daarna duidelijk gas terug en maakte zich op voor het kampioensfeest. Na rust zorgde invaller Christian van Vossen nog voor de 0-4.

Smerdiek–Brouwershaven 0-2: Stefan Lindhout en Erik van Haaften waren dicht bij de 1-0, maar uit een counter zorgde Patrick Berrevoets in blessuretijd van de eerste helft voor de 0-1. Na een doorbraak van Frank Kristelijn besliste Werner Boot een kwartier voor tijd de wedstrijd.

Waarde–ZSC’62 3-3: Waarde liep al snel tegen de 0-1 van Niels van de Moezel op, maar deed daarna aan klantenbinding. Bij rust leidde de Bevelandse ploeg, door goals van Henk-Jan Stok (2) en Jan-Willem van Velthuisen (strafschop) met 3-1. Van de Moezel zorgde al na rust voor de 3-2 en tien minuten voor tijd werkte Pascal Stoutjesdijk de 3-3 binnen. Vlak voor tijd ontsnapte Waarde aan een nederlaag, toen een ZSC-inzet via de onderkant van de lat het veld terug insprong.

Halsteren–SPS 2-2: Halsteren kwam via Matthew Kramer op 1-0, maar uit een vrije trap maakte Hilbert van Akkeren in de veertigste minuut de 1-1. Drie minuten later bepaalde Willem Bevelander de ruststand op 1-2. Na rust zakte SPS ver terug op eigen helft en daar had Halsteren problemen mee. Uit een strafschop kwam Halsteren in de zeventigste minuut via Sjoerd Bakx toch nog aan een punt.

Stavenisse–Yerseke 2-1: Daniël Bouterse zette Yerseke na rust op een 0-1-voorsprong en daarna verzuimde de ploeg om verder afstand te nemen. Uit een rommelige situatie zorgde Mark Tak voor de gelijkmaker en vijf minuten voor tijd schoot Mark Tak, na schermutselingen voor de goal, de winnende treffer binnen voor Stavenisse.