Ook SC Stavenisse scoort niet tegen S.K.N.W.K. 1

‘s Ochtends werd het hoofdveld tot 2x toe gekeurd. Om 11:00 uur werd gisteren, zaterdag 22 maart, dan toch besloten dat de wedstrijd S.K.N.W.K. 1 – SC Stavenisse 1 doorgang kon vinden. Het was immers al een tijdje droog, windstil en het zonnetje scheen.

Hoe anders was dit rond een uurtje of half 2. De regen/sneeuw kwam met bakken uit de lucht en er stond ‘een stevig briesje’. Ook tijdens de warming-up van beide ploegen was dit het geval. De scheidsrechter van dienst leek zelfs nog roet in het eten te gooien. Hij wilde het veld ook zelf nog even keuren, maar op advies (?) van leider Huib de Valk werd dan toch besloten de wedstrijd te spelen.

Even voor half 3 kwamen beide teams naar buiten. Eerst moest de kampioen van de 4e klasse B netjes op een rij gaan staan, want scheidsrechter en tegenstander wilden de spelers en begeleiding van S.K.N.W.K. natuurlijk eerst feliciteren.

Zoals eigenlijk al het gehele seizoen was S.K.N.W.K. ook deze keer weer een maatje te groot voor haar tegenstander. SC Stavenisse verdedigde met man en macht. Omdat het vizier bij de Nieuwerkerkers niet op scherp stond bleef het heel lang 0-0. Pas vlak voor de rust was een prima aanval over de rechterflank de aanleiding tot een eerste treffer. Emiel Kuijten trok de bal prima terug van de achterlijn en Ronald van Vossen kon beheerst de 1-0 binnenwerken. Dit was gelijk de ruststand.

In de tweede helft ging S.K.N.W.K. iets zwakker van start. Door concentratieverlies bij de blauw/zwarten kreeg Stavenisse zelf enkele kleine mogelijkheden. Ze wisten hier echter niet van te profiteren.

In de 55e minuut werd de marge verdubbeld. Nu was het de aangever van de eerste treffer, Emiel Kuijten, die zelf scoorde, 2-0. Trainer Peter Groenewegen wisselde vlak na deze treffer zijn aanvoerder, Martijn Neele, voor spits Christian van Vossen. Het bleek een gouden wissel (in ieder geval volgens vele supporters, die Martijn dit na afloop van de wedstrijd dan ook veelvuldig duidelijk maakten!!).

Eerst was het opnieuw Emiel Kuijten die kon scoren, maar zijn poging strandde op de lat (en daarvoor moest hij niet in Nieuwerkerk, maar in ‘s Heerenhoek zijn!). Ook Christian van Vossen deed een duit in het zakje. Zijn poging eindigde op de paal. Nog meerde mogelijkheden bleven onbenut, o.a. Ronald van Vossen die alleen op de doelman af mocht gaan, maar Christian van Vossen zorgde dan toch voor de terechte 3-0 tussenstand.

Stavenisse was helemaal moe gespeeld en S.K.N.W.K. deed er nog een schepje bovenop. De moegestreden Léon Goedegebure werd gewisseld voor A-junior Martijn Rentier. Martijn kon opnieuw terug kijken op een goede invalbeurt.

Tien minuten voor het verstrijken van de wedstrijd ging voorstopper Martin Kiesenberg prima door met de bal. Zijn schot van zo’n 20 meter ging via de vingertoppen van de keeper van Stavenisse in de kruising, 4-0.

Topscorer Wesley Goud pikte in de 83e minuut ook zijn treffer weer mee. Hij draaide prima weg bij zijn tegenstander en schoot de 5-0 binnen. Het slotakkoord was daarna opnieuw van Christian van Vossen. Na een goede aktie van Martijn Rentier kon hij de 6-0 maken.

Ook de 21e wedstrijd werd zodoende in winst omgezet. Ook deze keer weer geen tegentreffers voor de Nieuwerkerkers. Volgende week mag op sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk s.v. W.I.K. ’57 1 uit Kerkwerve de tegenstander zijn van S.K.N.W.K.

S.K.N.W.K.; Léon Quik, Martijn Neele (Christian van Vossen), Sytze Stins, Martin Kiesenberg, Robbert v/d Zande, Maarten Padmos, Emiel Kuijten, Wilco de Valk, Léon Goedegebure (Martijn Rentier), Wesley Goud en Ronald van Vossen.