Zaalvoetballers WIK zijn wederom de besten

Hieronder een verslagje van de zaalvoetballers van s.v. W.I.K. ’57 uit Kerkwerve. Bij dit team speelt namens S.K.N.W.K., Maarten Padmos, mee.

Zaalvoetballers WIK zijn wederom de besten

Geschreven door Bart Boot

Afgelopen woensdagavond hebben de zaalvoetballers van onze vereniging de titel in de eerste klasse ZieZaVo gepakt. In een rechtstreeks duel met de nummer 2 café de Vlinder werd er met 3-2 gewonnen. Maarten Padmos, ook al kampioen met SKNWK op het veld afgelopen week, had met 2 doelpunten een belangrijk aandeel in deze overwinning. Bij een 2-2 stand bezorgde Elmar Verhage ,met een vlammend schot, WIK het kampioenschap.


Foto: Marijke Folkertsma

WIK heeft in de historie al heel wat titels gepakt. Ook dit seizoen hoorden ze weer bij de favorieten. Het zaalvoetbalteam van WIK bestaat niet louter uit spelers van onze vereniging. Ook van ZSC (Jos Kristalijn (voor niemand bang) & Barry Dorreman), SKNWK (Maarten Padmos) en Zierikzee doen er mee. Van deze laatstgenoemde vereniging hebben we aan het eind veel plezier beleefd aan 2 ex-WIK spelers nl. Elmar Verhage & Perry Lukus. De broertjes Ganzeman, Marco & Edwin (ook al een oud WIK 1 speler), werden dit seizoen met elkaar verenigd in een team. Met hun harde en zuivere schoten bezorgden zij menig keeper vervelende woensdagavonden. De climax van de zaalcompetitie moest aan beiden helaas voorbijgaan. Blessures hielden beide aan de kant. Ook onze jongste telg, Rick Bevelander, heeft al een poos last van een blessure. Ook Rick zag de wedstrijd vanaf de tribune. Gomes is een aardige keeper, maar dan heb je Richard Verhage nog nooit zien keepen in de zaal! Fabelachtige reddingen worden afgewisseld met goals van zijn voet. (Richard scoort als keeper regelmatig met de punt van zijn schoen) Onze topscorer heet Erik-Jan Kort. Met fraaie acties, intikkers en prachtige schoten kwam hij tot een totaal van 21 doelpunten. De grote regisseur achter dit succes is coach Piet van de Kassteele. Getooid met zijn gele WIK-tas is deze strateeg altijd van de partij.

Woensdag 2 april a.s. kunnen we nog een prijsje pakken. De supercup, kampioen tegen bekerwinnaar, staat dan op het programma. Op maandag 28 april spelen we in sporthal Onderdak om het Zeeuwse kampioensschap.