SKNWK moet nog een weekje wachten op 100e goal

SKNWK moet nog een weekje wachten op de honderdste goal

door Ko de Ridder

NIEUWERKERK – Ook Stavenisse zag zaterdag geen kans de zegereeks van SKNWK een halt toe te roepen.

Bij de rust stond het slechts 1-0, maar na de thee begon de doelpuntenmachine te draaien. Met 6-0 aan het einde was de 21e competitiezege binnen. Na de titel van vorige week is de Nieuwerkerkse formatie op recordjacht.

Daar kwam hij weer als altijd als eerste de kleedkamer uit: stand–in doelman Leon Quik. Hij zou zijn opvolger Koen de Jonge even vervangen wegens een wintersportvakantie.

Quik: “Ik zou Koen voor twee wedstrijden vervangen. Maar inmiddels sta ik voor de vierde wedstrijd onder de lat. Dit is mijn eerste wedstrijd thuis en ik maak waarschijnlijk ook het seizoen af.”

De ook aanwezige Koen de Jonge liep immers een blessure op bij het skiën. “Ik herstel goed, maar neem rustig de tijd zodat ik bij de aanvang van het nieuwe seizoen weer beschikbaar ben.” Met z’n tweeën hebben Quik en De Jonge inmiddels al zeven wedstrijden geen tegentreffer hoeven incasseren. Dat is in Zeeland een recordserie. Jong Ambon is tot vijf duels zonder tegengoal gekomen.

Het volgende record dat zaterdag gevestigd kon worden, was het honderdste competitiedoelpunt van SKNWK. Het had deze middag gekund. Sterker nog: het had gemoeten. Het leek er echter meer op dat men nog een andere record wilde gaan vestigen: een topscore in het missen van kansen. Daarvoor is nu een stevige basis gelegd. Nummer honderd zou er niet komen. Mede door het goed keepen van Stavenisse-doelman Mark Hoogendoorn.

Onder niet al te beste weersomstandigheden kon de wedstrijd toch gespeeld worden. Scheidsrechter Alssema had vooraf nog wel kenbaar gemaakt dat hij bij verdere slechte weersomstandigheden misschien terug zou moeten komen op zijn beslissing en alsnog de wedstrijd af moest blazen. Zover kwam het niet. Het duurde tot de 41e minuut alvorens Ronald van Vossen het eerste doelpunt voor SKNWK aantekende.

In de tweede helft liep de ploeg snel uit, maar het ritme was niet positief. Het schema leek: één keer scoren, twee keer missen. Achtereenvolgens scoorden niettemin: Emiel Kuyten (2-0), Christiaan van Vossen (3-0), Martin Kiesenberg (4-0) Wesley Goud (5-0) en weer Christiaan van Vossen (6-0). Doelpunt nummer 99 was binnen. Op de valreep had Wesley Goud de honderdste op zijn schoen. Het mocht niet zo zijn, een fluitsignaal vanwege van buitenspel gooide roet in het eten.

Wesley Goud: “Ik wist het dat het de honderdste zou zijn, het was leuk geweest, maar ik was er niet speciaal op uit.” Maar dat de jubileumgoal komende is, weet iedereen bij SKNWK zeker. Hoe lang kan WIK’57 de Nieuwerkerkse trein komende zaterdag van dat doelpunt afhouden?

SKNWK-Stavenisse 6-0 (1-0). 41. Ronald van Vossen 1-0, 55. Emiel Kuyten 2-0, 72. Christiaan van Vossen 3-0, 80. Martin Kiesenberg 4-0, 83. Wesley Goud 5-0, 88. Christiaan van Vossen 6-0 Scheidsrechter: D.A. Alssema (Goes). Aantal toeschouwers: 75.