Programma amateurs in de war door witte Pasen

door Jan Martens

BREDA – Het had het weekend moeten worden waarin orde op zaken werd gesteld in de competities van het het amateurvoetbal. Maar het werd het weekeinde waarin de wanorde alleen maar groter werd. “Leuk voor het kleinkind op de slee, zo’n witte Pasen.

Maar niet voor ons”, concludeert districtsmanager Wim Jagt van de KNVB in Breda wrang.

In het district Zuid I had de voetbalbond voor de paasdagen een uitgebreid inhaalprogramma vastgesteld. Een groot deel van die wedstrijden werd echter opnieuw afgelast. Het verschil in het aantal gespeelde wedstrijden bleef in de meeste klassen daardoor gelijk.

Sommige ploegen moesten twee keer inhalen en gingen er twee keer opnieuw ‘uit’.

“Ploegen die nog veel wedstrijden achter staan, zullen nu niet meer ontkomen aan doordeweekse inhaalwedstrijden”, verwacht Wim Jagt.

De KNVB heeft nog vijf weekeinden voor de boeg voor de amateurs. Op 27 april zouden alle competities erop moeten zitten, zodat vanaf Hemelvaart (1 mei) de nacompetities kunnen beginnen.

Jagt: “Woensdagmiddag gaan we bezien hoe we de nog resterende inhaalwedstrijden precies vaststellen. Voor 12 en 13 april stonden er al inhaalduels op het programma, maar die vervangen we nu wellicht weer door andere. Er moet dus nog volop ‘geschoven’ worden. Vervelend, maar zeker niet uniek. In het verleden hebben we dit wel vaker meegemaakt.”