Zelfs een televisiedebuut lonkt

Vrijdag 4 april 2008 – Wat voor weddenschappen zijn er al afgesloten? Dit is een vraag die bij velen opkomt wanneer het over het uiterst succesvolle seizoen van SKNWK gaat. Volgens aanvoerder Martijn Neele (33) valt het wel mee.

“Het enige wat bij ons in de groep leeft, is een afspraak met een verslaggever van Omroep Zeeland. Toen wij een wedstrijd of vijftien op rij gewonnen hadden kwam er een radioverslaggever. Dat vonden wij in de ploeg allemaal wel leuk en aardig, maar wij komen liever op televisie. Daarom hebben we met hem afgesproken dat wanneer wij alle 26 competitiewedstrijden winnen, er een televisieploeg van Omroep Zeeland bij ons komt filmen”, zegt de trotse aanvoerder.

Of SKNWK ook echt op televisie komt, is nog maar de vraag. Mijlpalen leefden gedurende dit seizoen ook binnen de ploeg. “Je hebt het honderdste competitiedoelpunt, de tiende in een wedstrijd en natuurlijk de allermooiste goal”, zegt Neele. “Het grappige is dat je elke keer weer op zoek kunt naar nieuwe mijlpalen, het succes blijft maar doorgaan. Dat soort dingen zijn voor deze ploeg wel noodzakelijk, anders is straks de motivatie weg om te winnen. Vorig jaar kwam het ook mede door het gebrek aan winnaarsmentaliteit dat we degradeerden. We kwamen terecht in een vicieuze cirkel en kwamen daar niet meer uit. Hopelijk loopt het nu andersom en komen we op tv.”