In Sint-Maartensdijk moesten de blauw/zwarten uit Nieuwerkerk (gisteren gehuld in het rood/wit/blauw) aantreden tegen de blauw/zwarten van Smerdiek 1. Voorafgaand aan dit duel een hele waslijst met afwezigen bij S.K.N.W.K. 1. Wesley Goud (geschorst), Wilco de Valk (blessure), Maarten Padmos (vrijgezellenfeestje), Sander Uijl (weekendje weg). Daarnaast de al langer geblesseerden Koen de Jonge en Martin Huisman. Dan op zaterdagochtend ook nog de afmelding van Christian van Vossen, die eveneens nog geblesseerd bleek te zijn. Verder waren Sytze Stins en Emiel Kuijten de hele week ziek geweest.

Sytze Stins (links) en Emiel Kuijten

Uiteraard gingen we wel ‘gewoon’ met 11 man van start. Met A-junior Martijn Rentier in de basis en eveneens A-junior René Verschoor en 2e elftalspeler Richard v/d Sande samen op de bank als wisselspelers.

De bank van S.K.N.W.K. met v.l.n.r. leider Jan Tierie, René Verschoor, Richard v/d Sande, verzorger Ton Wijgerse en de geschorste Wesley Goud

Nadat aanvoerder Martijn Neele van de aanvoerder van Smerdiek bloemen in ontvangst mocht nemen (waarvoor nog dank!) kon scheidsrechter Martinus den Boer fluiten voor het begin. De eerste kansjes waren voor S.K.N.W.K. Na een vrije trap van Erwin Nelissen kopte Ronald van Vossen terug op Martin Kiesenberg, die deze keer als middenvelder speelde. Martin’s schot ging echter naast.

Echt gevaarlijk kon de kampioen van 4B niet worden. Teveel ballen ‘hoog voor de pot’ of door het centrum waren een prooi voor de doelman van Smerdiek. Te weinig voetbal over de flanken dus. Toch nog wel enkele mogelijkheden. Met name spits Ronald van Vossen kreeg een aantal schietkansen, maar even zoveel was hij niet doeltreffend genoeg.

Doelman Quik had ook nu weer een rustig middagje

Aan de andere kant moest doelman Quik twee keer in aktie komen. De eerste keer kapte hij heel rustig de instormende spits van de thuisploeg uit. De tweede keer was een terugspeelballetje van laatste man Martijn Neele net hard genoeg om Quik eerder te bereiken dan de doorgelopen spits.

Vlak voor de rust nog een schotkans voor Erwin Nelissen (voorlangs) en een kopbal van Léon Goedegebure (naast) zorgden ervoor dat met een 0-0 stand de kleedkamers konden worden opgezocht.

In de tweede helft zo nog meer overwicht voor S.K.N.W.K., maar Erwin Nelissen, Martin Kiesenberg en Ronald van Vossen troffen geen doel.

In de 74e minuut de grootste kans tot dan toe. Léon Goedegebure had dé mogelijkheid, maar zijn schot belandde op de paal. Twee minuten later Erwin Nelissen die de bal prima binnen schoot, maar met een miraculeuze redding hield de doelman van de thuisploeg zijn doel schoon.

Zo’n 8 minuten voor het verstijken van de speeltijd gaat Nelissen nog eens op avontuur. Na twee man te hebben omspeeld, vindt de derde het wel genoeg. Hij legt Erwin binnen de 16-meter neer en een terechte strafschop is zijn deel.

Martijn Neele heeft de bal neergelegd na de gegeven strafschop na een overtreding op Erwin Nelissen

Omdat vaste strapschopnemer Maarten Padmos afwezig is, is het Martijn Neele die de taak op zich neemt om de Nieuwerkerers op een terechte voorsprong te schieten. Verwoede pogingen van diverse spelers van de thuisploeg om Neele uit zijn concentratie te halen, mislukken. Feilloos stuurt hij de doelman naar de verkeerde hoek en zet S.K.N.W.K. op 0-1.

De ingevallen Richard v/d Sande heeft nog een mooie volley in huis, maar zijn bal, evenals nog een schot van Robbert v/d Zande gaan niet in het doel. Eindstand blijft zodoende dus 0-1.

S.K.N.W.K. boekt een minimale maar terechte overwinning. Ook de 23e overwinning op rij dit seizoen is een feit. Ook nu weer de nul voor doelman Quik, die inmiddels al 6 wedstrijden Koen de Jonge vervangt en nog geen enkele tegentreffer heeft hoeven incasseren.

Ondanks een goed optreden van de vervangers deze middag, volgende week waarschijnlijk weer wat andere namen binnen de ploeg, want dan zijn er hopelijk toch weer zo’n 4 à 5 spelers aanwezig die gisteren niet konden spelen. Dan is overigens in Nieuwerkerk Z.S.C. ’62 de tegenstander.

S.K.N.W.K.: Léon Quik, Martijn Neele, Sytze Stins, Kees-Jan van Nieuwenhuize, Robbert v/d Zande, Martin Kiesenberg, Martijn Rentier (Richard v/d Sande), Léon Goedegebure, Erwin Nelissen, Ronald van Vossen en Emiel Kuijten (René Verschoor)