Verslag Smerdiek 1 – SKNWK 1 (website Smerdiek)

Hieronder volgt het wedstrijdverslag van de website van Smerdiek van de competitiewedstrijd Smerdiek 1 – S.K.N.W.K. 1:

Smerdiek 1 – SKNWK 1 : 0-1 (door Rens de Viet)

Zonder de geblesseerden Bart Stoutjesdijk, Jeffrey Oudesluijs, Rens de Viet en geschorste Jeffry Stoutjesdijk, heeft Smerdiek kampioen SKNWK niet kunnen weerstaan. Lang wist Smerdiek zich staande te houden tegen de druk van veruit de beste ploeg van de competitie, die overigens ook zeven basisspelers miste (zoals Wilco de Valk en de spitsen Wesley Goud en Chris van Vossen).

In de eerste helft kon Smerdiek SKNWK redelijk bijbenen. Een Smerdiekse voorsprong was mogelijk geweest als Erik van Haaften in duel met de keeper het geluk aan zijn zijde had gehad. Ook Hilbert Brinkman was kansrijk, maar zijn inzet op aangeven van Van Haaften ging meters naast.

Na de thee stond Smerdiek 45 minuten lang onder druk, maar SKNWK kon niet tot scoren komen, mede door goed keeperswerk van Alex Stoutjesdijk. Op aangeven van de voor Herbert Vermaas ingevallen Frans Ista kreeg Hilbert Brinkman wederom de bal niet tussen de palen. Tegen het einde van de partij veroorzaakte Jan de Viet een strafschop die door aanvoerder Martijn Neelen werd benut. Jammer voor Smerdiek, dat lang stand hield, maar een verdiende overwinning van SKNWK.