Yerseke houdt uitzicht op deelname nacompetitie

Yerseke houdt uitzicht op deelname aan nacompetitie na zege op ZSC’62

GOES – Yerseke won in de vierde klasse B bij ZSC’62 (0-1), waardoor de ploeg nog meestrijdt om een plek in de nacompetitie.

Waarde klopte SPS met 4-2, Smerdiek verloor met 0-1 van SKNWK en Stavenisse was na rust kansloos tegen FSV. Kruiningen versloeg WIK’57 met 4-0.

Kruiningen–WIK’57 4-0: Kruiningen revancheerde zich na de eerdere nederlaag in Kerkwerve en had in Arno van de Berge de uitblinker. Voor rust opende hij de score en na de hervatting zorgde hij ook voor de 2-0. Via Koen Mosselman werd het 3-0 en daarna maakte Van de Berge er met zijn derde goal van de middag nog 4-0 van.

Smerdiek–SKNWK 0-1: Kampioen SKNWK trad gehavend aan tegen Smerdiek, maar was toch de betere ploeg. Smerdiek-keeper Alex Stoutjesdijk bleek in vorm en werd pas tien minuten voor tijd gepasseerd. Na een overtreding op Erwin Nelissen besliste Martijn Neele het duel uit een penalty.

ZSC’62–Yerseke 0-1: Voor rust was er druk van Yerseke, maar was ZSC’62 via Martin van der Schee dicht bij een treffer. Na rust was ZSC’62 de betere ploeg, maar vier kansen leverden niets op. Na drie minuten in blessuretijd kopte Arco van Dixhoorn Yerseke naar de overwinning.

Stavenisse–FSV 0-6: Voor rust hield Stavenisse, mede door goed keeperswerk, stand tegen FSV. In de tweede helft leidde een opeenstapeling van fouten binnen een kwartier tot 0-3 en daarna liepen de bezoekers simpel verder uit. Voor FSV scoorden Edward de Rooij (2), Wiebe de Kok (2), Edwin Koolen en Raymond Lingen.

Waarde–SPS 4-2: Het eerste halfuur was voor Waarde, dat via Jan Willem van Velthuisen op 1-0 kwam. Willem Bevelander zorgde daarna voor de 1-1-ruststand. Van Velthuisen schoot na de pauze vanaf de stip zijn ploeg naar 2-1, maar via Bart Vane kwam SPS op 2-2. Daarna was het beste spel voor SPS, maar greep Waarde in de blessuretijd de winst. Jappe Zandee en Peter Lamper scoorden nog.