Martijn Neele schiet SKNWK uit penalty naar winst

Martijn Neele schiet SKNWK uit penalty naar de 23e seizoenszege

GOES – SKNWK leek zich stuk te bijten op Smerdiek, maar won door een late treffer toch met 0-1.

De vier Schouwen-Duivelandse clubs in de vierde klasse B waren toch al niet productief, want zowel ZSC’62, Brouwershaven als WIK’57 verloor zonder te scoren. Kruiningen-WIK’57 4-0: Kruiningen had in Arno van de Berge de uitblinker.

Voor rust opende hij de score en na rust zorgde hij ook voor 2-0. Via Koen Mosselman werd het 3-0 en daarna maakte Van de Berge er met zijn derde goal van de middag nog 4-0 van.

Smerdiek-SKNWK 0-1: Kampioen SKNWK trad gehavend aan tegen Smerdiek, maar was toch de betere ploeg. Smerdiek-keeper Alex Stoutjesdijk bleek bij een aantal doelpogingen echter een sta-in-de-weg. Tien minuten voor tijd werd er een overtreding op Erwin Nelissen gemaakt en dat leverde SKNWK een strafschop op. Vanaf de stip kroonde Martijn Neele zichzelf tot matchwinnaar.

Halsteren-Brouwershaven 4-0: De eerste helft was nog gelijk opgaand. Vlak na rust opende Kevin Hansler de score en niet veel later bracht Hans de Kock Halsteren op 2-0. In het laatste kwartier nam de nederlaag van Brouwershaven, door goals van Nicky Koopmans en Eric Goossens, nog grotere vormen aan.

ZSC’62-Yerseke 0-1: Voor rust hanteerde Yerseke met de wind in de rug veelal de lange bal, maar kwam ZSC-doelman Luc van Beemen niet in de problemen. ZSC-grensrechter Jaap Venneman werd daarna wegens commentaar op de leiding uit zijn functie ontheven. Via Martin van der Schee, die op de lat schoot, was de thuisploeg dicht bij een treffer. Na rust was ZSC’62 de betere ploeg, maar kansen voor Van de Moezel, Smalheer (2x) en Erades leverden niets op. Drie minuten in blessuretijd kopte Arco van Dixhoorn Yerseke echter naar de overwinning.

Stavenisse-FSV 0-6 (0-0). Edwin Koolen 0-1, Wiebe de Kok 0-2, Raymond Lingen 0-3, Edward de Rooij 0-4, Wiebe de Kok 0-5, Edward de Rooij 0-6.

Waarde-SPS 4-2 (1-1). Jan-Willem van Velthuisen 1-0 en 2-1 (strafschop), Willem Bevelander 1-1, Bart Vane 2-2, Jappe Zandee 3-2, Peter Lamper 4-2.