Aan de lijn

Het is Smerdiek niet gelukt SKNWK voor het eerst dit seizoen punten afhandig te maken.

De zaterdagvierdeklasser maakte het de bezoekende kampioen echter wel knap lastig.

Pas in 80e minuut maakte aanvoerder Martijn Neele de bevrijdende 1-0 uit een strafschop. Smerdiek-aanvoerder Alex Stoutjesdijk, baalde als een stekker. Door de winst is SKNWK uit Nieuwerkerk samen met vv Glanerbrug als enige amateurploeg in Nederland zonder puntverlies.

– Hoe kwam het dat jullie SKNWK zolang op 0-0 hielden?

“We speelden heel defensief in een 5-4-1 opstelling en dat pakte goed uit. Tegen een ploeg die dit seizoen al 104 doelpunten heeft gescoord kun je moeilijk met drie spitsen spelen. Dan wordt het al snel prijsschieten.”

– Dan is het balen als je pas in de slotfase capituleert.

“Dat klopt. Toch is dit een geweldige opsteker voor ons. Mijn ploeg heeft echt ongelofelijk hard gewerkt. Ondanks dat we tachtig minuten alleen maar achter de bal aan hebben gerend, ben ik tevreden. Door berichtgeving in BN/DeStem leefde deze wedstrijd enorm in de groep, de spelers waren ontzettend gemotiveerd. Niets dan lof voor mijn ploeggenoten.”

– Werd SKNWK gedurende de wedstrijd nerveuzer omdat puntverlies nabij was?

“Zeker weten, die gasten werden echt irritant en liepen op elkaar te schelden. Dit hadden zij dit seizoen ook nog niet eerder meegemaakt, dat ze zo lang op het eerste doelpunt moesten wachten. Voor ons is het een compliment dat die jongens onderling mot kregen.”

Yorick Groeneweg AAN DE LIJN