Duiveland sluit seizoen in stijl af in Zierikzee

door Ko de Ridder

ZIERIKZEE – De voetballers van Duiveland hebben weer een jaar de Schouwen-Duivelandcup in hun bezit.

In de finale voltrok Leen IJzelenberg zaterdag kort voor tijd het vonnis voltrok over DFS. De derde plaats was voor Mevo, vóór het verrassende combiteam Dreischor/Zonnemaire.

De 33e uitgave van het evenement, dat nu te boek staat als de WereldRegio Cup is iedere keer toch een beetje glans aan het inleveren. De publieke belangstelling loopt terug en het toernooi zweeft tussen verleden, heden en toekomst. Wat te doen om het tij te keren?

De ouderen aan de stamtafel, meest oud-bestuursleden, kiezen voor het verleden. De aanstormende jeugd kiest voor het heden. Neem bijvoorbeeld Ricky Bevelander, deze dag nog bij WIK’57, het komende seizoen bij de A-junioren van Zierikzee. Bevelander: “Ik zou zo een-twee-drie niet kunnen aangeven wat ik zou veranderen. Maar er zijn toch te veel wedstrijden van bloed, zweet en tranen waar de teams soms ten koste van alles willen winnen. En dan krijg je weer van die opstandjes, met kaarten en irritatie.”

Na afloop was het de scheidsrechters opgevallen dat sommige wedstrijden zich weer op het randje afspeelden. En het verbale commentaar richting de wedstrijdleiding was in enkele duels ook erg irritant. Deze bagage zal door de regiocommissie meegenomen moeten worden om het ideale plaatje te vinden. Het eilandelijke voetbal verdient op basis van de goede resultaten van afgelopen seizoen een waardig slot. Opvallend was ook de gedegen inbreng van de nieuwe combinatie Dreischor-Zonnemaire. Jammer is het dan ook dat door het vertrek van enkele dragende krachten het komende seizoen, de kracht wellicht kan afnemen.

In de finale DFS-Duiveland werd alles duidelijk. Duiveland was op volle sterkte naar Zierikzee gekomen. Ook de wil om te winnen was aanwezig, voeg daarbij dat de doelpunten-expresse na een aantal voetballoze weken weer snel op de rails stond en de toernooiwinst is meer dan verdiend te noemen. Topscorer Dennie le Comte nam weer het merendeel van de goals voor zijn rekening. In de loop van de dag kwam DFS, gecoacht door Mariko Rouw en het doel werd verdedigd door Edwin van de Zande, ook niet meer zo ruim in zijn spelers te zitten.