Ex-SKNWK-er Gert-Jan Tierie in Zeeuwse selektie

Nieuwe gezichten bij het Zeeuws elftal

door Barry van der Hooft

TERNEUZEN – Het Zeeuws elftal verraste op 16 mei in Zierikzee met een 4-3-overwinning op Sparta.

Over een kleine twee weken, op woensdag 20 augustus, treedt de selectie opnieuw aan tegen een aansprekende tegenstander. In Goes is FC Utrecht de opponent, maar het Zeeuws elftal zal dan een ander gezicht hebben. Dolf Roks zit als opvolger van Paul Telussa voor het eerst als coach op de bank en heeft de beschikking over twintig spelers.

Daarin ontbreken ten opzichte van het duel met Sparta een aantal opvallende namen. Zo hebben onder anderen Ferry Alfons, Corné Schilperoort (Hoek) en Mathijs Hage (nu Baronie) geen uitnodiging gekregen. De broers Dennis en Gérard de Nooijer keren terug, nadat ze de laatste oefenwedstrijd vanwege verplichtingen in de nacompetitie lieten schieten. Ook Dwight van Hulle, Jonathan Constancia (Terneuzen), Alfaro Pentury (Zaamslag), Christiaan Boon (SSV’65) en Gertjan Tierie (Goes) zijn van de partij.

De technische staf heeft bewust een groot aantal ‘nieuwe’ namen uitgenodigd. De keuzeheren vinden dat spelen voor het Zeeuws elftal niet alleen voorbehouden moet zijn aan een select groepje voetballers. Verschillende scouts hebben tijdens de voorbereiding oefenwedstrijden bezocht en er wordt tevens rekening gehouden met de speelplaats. Het is één van de redenen waarom Tierie, die met de Schouwse selectie sterk speelde tegen Excelsior, er nu bij is. Het duel met FC Utrecht vindt plaats op het veld van zijn club Goes.

,,We hebben nu bijvoorbeeld vier spelers van Hoek in de selectie”, legt secretaris Peter de Vos uit. ,,Dat hadden er net zo goed zeven kunnen zijn, maar wij denken dat trainers daar tijdens de voorbereiding ook niet zo blij mee zijn.” Alfons en Schilperoort ontbreken daardoor. De vier Hoek-spelers die wel zijn opgeroepen, spelen vier dagen eerder al met hun club tegen Utrecht. Corjan Marijs heeft afgezegd. De verdediger van Arnemuiden voelt zich nog niet fit genoeg. Hij wordt vervangen door Hoessein Bouzambou, als de technicus van RCS op tijd terug is van vakantie en een aantal trainingen in de benen heeft.


Gert-Jan Tierie (rechts) in aktie namens Goes