S.K.N.W.K. 1 wint van De Jonge Spartaan 1

De eerste oefenwedstrijd van dit seizoen werd door S.K.N.W.K. 1 in winst omgezet. In Middelharnis was De Jonge Spartaan het slachtoffer. Na een prima eerste helft, met een 0-3 voorsprong, eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 2-4 overwinning voor de Nieuwerkerkers.

Wilco de Valk zette middels een prachtig afstandschot S.K.N.W.K. op een 0-1 voorsprong. Een voorzet van rechtsback Sytze Stins was de aanleiding tot de 0-2. Zijn bal kon bij de 2e paal door Richard Bevelander, die na jaren in het tweede elftal te hebben gespeeld, weer een plaatsje in S.K.N.W.K. 1 probeert te bemachtigen, werd binnengekopt. Daarna werd het 0-3 door een vrije trap van Erwin Nelissen die zo onder de lat binnenzakte. Dat het slechts 0-3 bleef had met name te maken met de scherpte voorin. Met name spits Wesley Goud kreeg maar liefst vijf grote kansen om te scoren, maar deed dit niet. De thuisploeg kon hier helemaal niks tegenoverzetten in de eerste helft.

De tweede helft wissels aan beide kanten. Met name aan S.K.N.W.K.-zijde gaf dit wat onrust en slecht voetbal. Toch werd het nog 0-4 na een voorzet van nieuweling Martijn Rentier kon Emiel Kuijten binnenwerken.

De Jonge Spartaan speelde iets feller dan voor rust. Een afstandschot belandde pardoes in de kruising, onhoudbaar voor doelman Koen de Jonge, 1-4. Hierna nog een treffer van de thuisploeg na slecht (lees: niet) verdedigen aan S.K.N.W.K.-zijde. Hierdoor werd de eindstand op 2-4 bepaald.

Al met al een nuttige oefenwedstrijd. Er waren al heel veel goede dingen te zien, maar ook nog genoeg zaken die voor verbetering vatbaar zijn. Maar gelukkig hebben we nog een aantal trainingen, oefen- en bekerwedstrijden voordat op 6 september de competitie losbarst.

S.K.N.W.K. 1; Koen de Jonge, Martijn Neele, Sytze Stins, Frank Boere, Robbert v/d Zande (Léon Pollemans), Wilco de Valk, Emiel Kuijten, Erwin Nelissen (Martin Kiesenberg), Sander Uijl (Léon Goedegebure), Wesley Goud, Richard Bevelander (Martijn Rentier).