Voortvarende start SKNWK 1 in de 3e klasse A

Na het uitermate succesvolle seizoen van S.K.N.W.K. 1 in de vierde klasse (26x op rij gewonnen en dus kampioen), dan nu weer terug in de 3e klasse. De eerste wedstrijd was op sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk. Tegenstander was Heinkenszand 1. Altijd een lastig te bespelen ploeg voor de Nieuwerkerkers. Dit wijst de historie uit en op het netvlies staat nog de laatste wedstrijd uit het seizoen 2006-2007 toen S.K.N.W.K. moest winnen om directe degradatie te ontlopen. Zo’n 8 minuten voor tijd de bevrijdende treffer voor S.K.N.W.K., ware het niet dat de grensrechter van de gasten toendertijd roet in het eten gooide door deze goal dubieus af te keuren wegens vermeend buitenspel. S.K.N.W.K. degradeerde door het 0-0 gelijkspel naar de vierde klasse.

S.K.N.W.K. was dus gewaarschuwd en toonde vanaf het begin wat de plannen waren. Het eerste half uur was echt goed verzorgd en na deze eerste 30 minuten stond er ook al 3-0 op het scorebord. De eerste treffer was van grote schoonheid. Een prachtige aanval kwam via Wilco de Valk bij de meeopgekomen rechtsback Sytze Stins. Hij leverde een prima voorzet af op Wesley Goud, die de 1-0 aantekende.

De 2-0 was van het hoofd van Christian van Vossen. Een slimme vrije trap van Erwin Nelissen kon door Van Vossen worden doorgekopt. Vlak hierna zette Wesley Goud goed druk op de back van Heinkenszand. Hij veroverde de bal en speelde deze prima naar de meeopgekomen Christian van Vossen. Chris scoorde zijn 2e van de middag en zette S.K.N.W.K. op 3-0.

Het laatste kwartier van de 1e helft was van de blauw/zwarten iets minder. Waarschijnlijk ging het allemaal iets te makkelijk. Dit kon in de rust worden rechtgezet.

Sander Uijl bleef met rugklachten achter in de kleedkamer. Zijn positie werd overgenomen door Léon Goedegebure.

S.K.N.W.K. kon in ‘het tweede bedrijf’ makkelijk stand houden. Heinkenszand probeerde wel, maar was eigenlijk niet bij machte het S.K.N.W.K. moeilijk te maken. Het waren Erwin Nelissen en Wesley Goud die de handen van het S.K.N.W.K.-publiek nog 2x op elkaar kregen. Beide scoorden een treffer na de rust. Wesley scoorde op aangeven van Erwin en Erwin op aangeven van Wesley, waarbij de treffer van Erwin wel erg goed werd uitgespeeld door beiden.

S.K.N.W.K. kent dus een prima start bij hun rentree in de 3e klasse. As. zaterdag mogen ze op bezoek bij Veere 1. Dat zal zeker te weten andere koek zijn!!

S.K.N.W.K.: Koen de Jonge, Martijn Neele, Sytze Stins (Martijn Rentier), Martin Huisman, Robbert v/d Zande, Wilco de Valk, Emiel Kuijten, Sander Uijl (Léon Goedegebure), Erwin Nelissen (Kees-Jan van Nieuwenhuize), Wesley Goud en Christian van Vossen.