Van Floresteijn bekroont inhaalrace DFS

door Klaas Verspoor.

GOES – DFS boekte in de derde klasse A een verrassende 3-2-overwinning bij Rillandia.

Leonard van Floresteijn werd in de slotminuut matchwinnaar voor de ploeg van Nico Schoute. SKNWK was bij zijn rentree in de derde klasse eveneens succesvol, want op eigen veld werd Heinkenszand met 5-0 verslagen. ZSC’62 verging het minder goed, want bij Dauwendaele kreeg de ploeg alle hoeken van het veld te zien: 9-0.

Rillandia-DFS 2-3: Na 35 seconden opende Arjan Koopmans namens Rillandia de score en ver in blessuretijd van de eerste helft – Mark Dirksen (Rillandia) en Jarno Vermeulen (DFS) gingen geblesseerd van het veld – zorgde Raymond Schouten met een lob voor 2-0.

Na rust speelde DFS met de wind in de rug. In de 63e minuut scoorde Kevin Veerhoek de 2-1 en acht minuten voor tijd maakte Veerhoek ook de 2-2. In de slotminuut maakte DFS de verrassing compleet toen Leonard van Floresteijn de winnende goal maakte.

SKNWK-Heinkenszand 5-0: SKNWK ging bij de terugkeer in de derde klasse door waar het vorige seizoen eindigde: met winnen. Binnen een half uur leidden de Nieuwerkerkers door goals van Wesley Goud (assist Sytze Stins) en tweemaal Christian van Vossen al met 3-0. SKNWK-doelman Koen de Jonge onderscheidde zich een aantal malen met reddingen op doelpogingen van de bezoekers.

Na een actie van Goud maakte Erwin Nelissen er in de 68e minuut al 4-0 van. Goud gaf daarna, op aangeven van Nelissen, doelman Meulpolder voor de vijfde keer het nakijken.


Christian van Vossen jaagt een verdediger van Heinkenszand op. Van Vossen scoorde twee keer in de 5-0-zege. foto Dirk-Jan Gjeltema

Dauwendaele-ZSC’62 9-0: In een éénzijdig duel veegde Dauwendaele de vloer aan met het gepromoveerde ZSC’62 van trainer Jan Heikamp. René de Nooijer maakte na vijf minuten de eerste goal en door treffers van Gert-Jan van Leiden, Sigrel Burnet, Peter van Gorsel en Francis Langemaire keek ZSC’62 na één helft voetballen al tegen een 5-0-achterstand aan.

Na rust tilde Burnet de stand met twee goals naar 7-0, waarna Van Gorsel met zijn tweede goal voor de 8-0 zorgde. Zestien minuten voor tijd maakte Francis Langemaire 9-0, maar een nederlaag met dubbele cijfers werd in het laatste kwartier afgewend door de ploeg uit Scharendijke.

Wolfaartsdijk-Kapelle 3-1 (3-0). Wilfred van den Dries 1-0, Arnold van Gemerden 2-0, Wilfred van den Dries 3-0, Rob Oostrom 3-1.

AZVV-Veere 0-0.

De Meeuwen-Colijnsplaatse Boys 1-1 (1-1). Michael Tempelman 1-0, Michiel van der Weele 1-1.