S.K.N.W.K. 1 wint een punt in Veere

Gisteren mocht de blauw/zwarte brigade aantreden op sportpark ‘Bieweg’ te Veere. Het eerste elftal van de plaatselijke v.v. was de tegenstander. Na de overtuigende 5-0 overwinning van vorige week tegen Heinkenszand, wisten we donders goed dat dit een heel andere wedstrijd zou worden. Dit werd het ook. Een zeker voor de neutrale toeschouwer aantrekkelijk duel tussen twee voetballende ploegen. Aan het eind van de rit een 1-1 gelijkspel, waarbij S.K.N.W.K. het gelukkigst was met deze uitslag.

Vooraf al een tegenvaller voor S.K.N.W.K. Sander Uijl bleek te geblesseerd aan z’n rug dat spelen niet mogelijk was. Zijn vervanger Martijn Rentier, deed het overigens prima. Net als voorstopper Frank Boere, die normaliter zijn duels in S.K.N.W.K. 2 afwerkt.

In het ‘eerste bedrijf’ was de thuisploeg het meest in balbezit. Ook waren de beste kansen voor hen. Met name de vele vrije trappen vanaf de zijkant, die steeds werden ingedraaid, waren erg gevaarlijk. Toch wilde doelman Koen de Jonge niets weten van een treffer. En was Koen een keer net te laat of al uitgespeeld, dan werd hij geassisteerd door z’n medespelers. Eerst moest spits(!!) Wesley Goud een sliding inzetten in z’n eigen zestien om een bal te blokken. Daarna haalde Martijn Neele (die overigens na een twintigtal minuten al geblesseerd raakte aan z’n lies) nog een bal van de doellijn.

De treffer van Wesley Goud

Daarna dolle vreugde bij S.K.N.W.K.

Deed S.K.N.W.K. dan helemaal niet van zich spreken? Ja wel hoor. Op het half uur was een prima aktie en dito schot van spits Goud dat op de lat uiteen spatte. Beide ploegen gingen rusten met ‘de brilstand’.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld. Veere was het meest in balbezit en S.K.N.W.K. probeerde er zo nu en dan uit te komen. Zo’n tien minuten in de tweede helft was het raak. Een rommelige situatie voor het doel van S.K.N.W.K. was de aanleiding. Laatste man Martijn Neele kon (mede door z’n blessure) niet bij de bal komen en een ingelopen speler van Veere kon simpel binnentikken, 0-1.

Veere had in deze tweede helft overigens nog een aantal prima mogelijkheden, maar opnieuw bleek Koen de Jonge een sta-in-de-weg.

Aan S.K.N.W.K.-zijde moesten na deze treffer eerst Erwin Nelissen (vervangen door Richard Bevelander) en daarna Martijn Neele (vervangen door B-junior en debutant Kristian Bouwman) het veld verlaten. Kristian kan terugkijken op een geslaagd debuut. Hij kwam erin op linkshalf en speelde zeer solide mee met S.K.N.W.K. 1, klasse!!

Een vrije trap voor S.K.N.W.K. (al dan niet indirect?) betekende de gelijkmaker. Wesley Goud zette zich achter de bal. Deze lag op een behoorlijke afstand van het Veeredoel, zodat ‘ineens’ eigenlijk geen optie was. Goud zou Goud niet zijn, als hij dit toch ging proberen. Mede door medewerking van de blunderende doelman van Veere belandde de bal tegen de touwen, 1-1.

Dé mogelijkheid op 1-2. Wilco de Valk (7) heeft de bal wel langs de doelman gekregen, maar helaas gaat de bal er niet in

Nu was het overleven voor S.K.N.W.K., want Veere ging opzoek naar de winst. Ware het niet dat een paar minuten voor tijd een counter ook nog bijna de 1-2 betekende. Wilco de Valk ging goed door, maar zijn schot met links werd half geparreerd door de keeper en ging er dus niet in. Na ruim vier minuten blessuretijd erbij te hebben geteld, floot de scheidsrechter van dienst af en bleef het uiteindelijk 1-1. Hiermee kon alles wat S.K.N.W.K. was vrede hebben.

Volgende week wacht de derby tegen D.F.S. 1. Een tegenstander die na twee duels nog de volle winst heeft gehaald, dus dat wordt weer flink ‘aanpoten’.

S.K.N.W.K.; Koen de Jonge, Martijn Neele (Kristian Bouwman), Sytze Stins, Frank Boere, Robbert v/d Zande, Wilco de Valk, Emiel Kuijten, Martijn Rentier, Erwin Nelissen (Richard Bevelander), Wesley Goud en Christian van Vossen.