SKNWK behoudt ongeslagen status

SKNWK heeft ook na de derde wedstrijd in het nieuwe seizoen haar ongeslagen status behouden. Na het gelijkspel van vorige week tegen Veere hield de ploeg van trainer Peter Groenewegen aan de derby tegen DFS een punt over. Lang zag het ernaar uit dat SKNWK de drie punten in Nieuwerkerk zou houden, maar in de vierde minuut van de blessuretijd redde Anco van de Linde een punt voor de club uit Burgh-Haamstede.

Een teleurgestelde SKNWK-aanvoerder Martijn Neele moest toch toegeven dat de uitslag terecht was. “We begonnen tactisch goed aan de wedstrijd. Ondanks een licht veldoverwicht voor DFS konden we goed op de been blijven en via de counter kansen creëren. Na de 1-0 van Erwin Nelissen en de 2-0 van Wesly Goud na rust slaagden we er niet in de boel achterin op slot te gooien. We hadden die voorsprong nooit weg mogen gooien, maar het gebeurde toch. DFS kreeg meer kansen en via twee goals van Anco van de Linde kom je weer gelijk te staan. Dat is zuur, vooral omdat de gelijkmaker in de blessuretijd valt. Maar achteraf kun je alleen maar constateren dat het gelijkspel terecht is.”

Met het gelijkspel is de ongeslagen status van SKNWK intact gebleven. De ploeg verloor bijna anderhalf jaar geleden voor het laatst in de competitie.