Slechte wedstrijd SKNWK 1 levert 3 punten op

In de vierde competitieronde in de 3e klasse A moest S.K.N.W.K. 1 het deze keer opnemen in Colijnsplaat tegen de plaatselijke ‘Boys’. Na de twee gelijke spelen van de blauw/zwarten in de vorige twee wedstrijden (1-1 tegen Veere 1 en 2-2 tegen D.F.S. 1) weer eens tijd voor overwinning…..?! Deze kwam er uiteindelijk ook, al was de wedstrijd niet om over naar huis te schrijven. Uiteindelijk bleek er geen vuiltje aan de lucht en won S.K.N.W.K. verdiend met 1-4.

Een slechte start zorgde ervoor dat de thuisploeg een licht veldoverwicht had. Toch was het S.K.N.W.K. dat het gevaarlijkst was. Eerst liet Nelissen een prima voorzet van Sytze Stins te ver van z’n voet springen. Daarna werd een prima aktie van Wesley Goud niet beloond met een doelpunt. Toch zou de verdiende voorsprong er wel komen voor de Nieuwerkerkers. Spits Wesley Goud schoot een afgeslagen bal snoeihard binnen, 0-1.


Erwin Nelissen (10) maakte op schitterende wijze de 0-2 voor S.K.N.W.K.

Wesley ging hierna goed door over de rechterkant. Twee aanslagen op z’n voeten ‘overleefde’ hij net. Toch wilde de warrig leidende scheidsrechter niets van een overtreding weten. Helaas werd de voorzet van Wesley net gemist, want anders straf je zulke overtredingen af met wat je moet doen, een doelpunt.

Na zo’n half uur het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Een prima pass van de opnieuw zeer sterk spelende Wilco de Valk werd door Erwin Nelissen schitterend opgevangen uit de lucht. Met een nog mooiere lob passeerde hij de doelman en zette de 0-2 op het scorebord. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft werd het wat slordiger aan Nieuwerkerkse-zijde. Met name verdedigind werd er teveel ruimte gelaten aan de directe tegenstanders. Overigens konden zij hier niet van profiteren.


S.K.N.W.K.-doelman Koen de Jonge moest gisteren slecht 1x de bal uit z’n doel halen. Dit was na de eigen treffer van ploeggenoot Emiel Kuijten

Even leek de thuisploeg toch terug te komen in de wedstrijd al hadden ze hier wel de hulp van S.K.N.W.K. voor nodig. Een corner werd voor de goal gegooid. S.K.N.W.K.-er Emiel Kuijten kreeg de bal onbedoeld verkeerd op z’n hoofd en passeerde (overigens schitterend) zijn eigen doelman Koen de Jonge, 1-2.

Voor Colijnsplaatse Boys 1 het sein om meer risico te gaan nemen en achterin ‘1 op 1’ te gaan spelen. Nog meer ruimte dus voorin voor S.K.N.W.K. en zij konden hier nog slechts 2x van profiteren. Eerst was het opnieuw Wesley Goud die scoorde. Zijn breedte pass op Christian van Vossen was niet goed, maar kwam via de verdediger en de doelman weer voor de voeten van Goud. Zoals gebruikelijk voor de goaltjesdief wist hij hier wel raad mee en tikte beheerst zijn 2e en S.K.N.W.K.’s 3e tegen de touwen, 1-3.

Na nog een prima redding van Koen de Jonge op een afstandsschot van ‘Colijn’ was het slotakkoord voor Christian van Vossen. De pass van Wesley leek te hard, maar Van Vossen kon de bal binnenhouden. Karakteristiek voor hem, kapte hij zijn man uit en schoot hard de 1-4 binnen.


De geblesseerde Sander Uijl bleef uit voorzorg dit duel op de bank. Hij hoopt deze week weer volledig mee te trainen en mee te kunnen spelen in de derby tegen Z.S.C. ’62

Een verdiende overwinning na een redelijk slechte wedstrijd. Hopen dat de geblesseerden zachtjes aan weer terugkomen, zodat we weer uit een iets bredere selektie kunnen putten. Dit merk je overigens door de gehele vereniging, want er moet teveel geschoven worden op dit moment.

Volgende week een altijd lastige wedstrijd voor S.K.N.W.K. als Z.S.C. ’62 op bezoek komt op sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk.

S.K.N.W.K.: Koen de Jonge, Martijn Neele, Sytze Stins (Kristian Bouwman), Frank Boere, Martin Huisman, Wilco de Valk, Martijn Rentier, Emiel Kuijten, Erwin Nelissen, Wesley Goud en Christian van Vossen.