DFS staat weer op zijn oude vertrouwde plaats

door Marco Puik

GOES – DFS staat weer op de plaats die het na vorig seizoen gewend is. Door de eigen 4-0-overwinning op Wolfaartsdijk en het verlies van Dauwendaele tegen het Rillandia van trainer Eddy Kiesenberg (2-3) staat de ploeg uit Burgh-Haamstede alleen aan de leiding.

SKNWK verlengde zijn ongeslagen serie tot 31 competitieduels met een 4-1-zege bij Colijnsplaatse Boys. ZSC’62 had niks te vertellen tegen AZVV: 2-7.

DFS-Wolfaartsdijk 4-0: Onder leiding van de prima fluitende scheidsrechter Van Rumpt had DFS in de eerste helft een duidelijk overwicht, al slaagde de ploeg er niet in om grote kansen te creëren. In de vierde minuut van de blessuretijd van de eerste helft kwam de thuisclub toch op voorsprong, toen Kevin Veerhoek raak schoot. Kort na rust liep het team van trainer Nico Schoute verder uit toen Lennart Padmos de bal op knappe wijze met zijn linkervoet in de bovenhoek krulde. DFS zakte vervolgens iets weg, al kwam de ploeg nooit in de problemen. Na een goede actie van Martijn Boot tekende Huib Nortier in de 81e minuut voor 3-0. Diezelfde Nortier legde de bal in de slotminuut prima af op Lennart Padmos die de eindstand vastlegde.

Colijnsplaatse Boys-SKNWK 1-4: In het eerste kwartier golfde het spel op en neer. Tussen de vijftiende en twintigste minuut viel de beslissing in de wedstrijd. Wesley Goud tekende voor 0-1 en Erwin Nelissen schoot SKNWK binnen een kwart wedstrijd al op een comfortabele 2-0-voorsprong. Nog in de eerste helft moest de thuisclub een flinke aderlating incasseren toen laatste man Bas Verburg met een blessure uitviel. In de tweede helft was er weinig aan de hand voor de bezoekers. Een ongelukkig eigen doelpunt van Emiel Kuijten, die zijn eigen doelman uit een hoekschop passeerde, bracht echter de spanning terug in de wedstrijd. De thuisclub ging vervolgens alles of niets spelen. Dat mondde uit in het laatste: niets. Wesley Goud maakte 1-3 en drie minuten voor tijd maakte Christiaan van Vossen 1-4.

ZSC’62-AZVV 2-7: ZSC’62 werd op eigen veld overklast door AZVV en mocht blij zijn dat de score onder de dubbele cijfers bleef. Bij rust was de wedstrijd al beslist. Ludovico Cantorra nam de eerste twee Axelse treffers voor zijn rekening. Via Gert-Jan Colijn, Bert Apperlo en Mustafa Yilmaz liepen de Zeeuws-Vlamingen voor rust al uit naar 0-5. Niels van de Moezel deed vervolgens iets terug voor ZSC’62, maar door doelpunten van Michael Peters en Bert Apperlo werd de score uitgebreid naar 1-7. Martin van der Schee bepaalde de eindstand op 2-7.

FC Dauwendaele-Rillandia 2-3 (0-1). Tom van Elsakker 0-1, Jasper Leuvelink 1-1, Jasper Leuvelink 2-1 (strafschop), Amar Malaine 2-2, Ahmet Demir 2-3. Rode kaart: Peter van Gorsel (FC Dauwendaele).

Veere-Heinkenszand 3-1: In de elfde minuut bracht Jelle Lukasse de thuisclub op voorsprong. Uit een strafschop zorgde Rene-Michel Gerritsen kort voor rust voor 2-0. Via diezelfde Gerritsen werd het 3-0, waarna Rens Baas de eer redde voor Heinkenszand.

Kapelle-De Meeuwen 2-2: Al na tien minuten zorgde Richard Bal met een puntertje voor 1-0. In de slotfase van de eerste helft kwam De Meeuwen langszij door een treffer van Sjoerd Wijkhuis. Na rust kopte Jon Herselman de thuisclub op voorsprong. Elf minuten voor tijd kwam De Meeuwen lagnszij via een benutte penalty van Corné Nieuwkerk.