Alleen de top twee blijft op zijn plaats

door Rudy Boogert

GOES – Het PZC-topscorersklassement werd op de vierde speeldag danig door elkaar gehusseld, maar de bovenste twee plaatsen bleven intact.

Peter van Gorsel (Dauwendaele) behield de leiding met een half punt voorsprong op Hoessein Bouzambou (RCS). Beiden scoorden dit weekeinde echter niet. Van Gorsel zal dat komende zaterdag ook niet doen, want hij is geschorst na zijn directe rode kaart tegen Rillandia.

Bouzambou kreeg op de tweede plaats gezelschap van Mark Minderhoud van De Noormannen. Deze van Vlissingen teruggekeerde aanvaller heeft al tien keer gescoord. Hij is één van de acht spelers die dit seizoen nog in alle wedstrijden hebben gescoord. Nummer vier Wesley Goud (SKNWK) heeft dat ook gedaan, evenals Martin Bal (Krabbendijke), Sebastian la Grand (Hoekenskerke), Dominque Verlinde (Koewacht), Mariusz Mosiej (Kwadendamme), Adri van hanegem (IJzendijke) en Jimmy Versluis (Dreischor).

De stijgers van de week waren Rutger van Rossum en Veli Eryürük. Beiden scoorden vier keer in één wedstrijd. Van Rossum deed dat namens Luctor’88 tegen Hontenisse (6-0-zege), Eryürük maakte zijn kwartet namens Spui tegen Hoedekenskerke (6-2-zege). Het bracht Eryürük op de drempel van vijftig (na)competitiegoals. Zijn 49 doelpunten heeft hij voor AZVV (43), Terneuzense Boys (1), IJzendijke (1) en nu Spui (4) gemaakt.