Weekend van de keepers bij S.K.N.W.K.

Gisteren leek er bij de senioren van S.K.N.W.K. een soort vloek te rusten op de positie ‘in de goal’. Zowel bij S.K.N.W.K. 1 als 2 moest noodgedwongen een andere keeper op doel tijdens de wedstrijd.

Eerst bij S.K.N.W.K. 2. Hier begon het lekker. De scheidsrechter van dienst liet op zich wachten. Rond kwart voor 1 (de wedstrijd moest om 12:30 uur beginnen) kwam er een telefoontje uit Terneuzen. Dat hij te laat was. In overleg met Rillandia en de scheidsrechter werd besloten te starten met ‘een eigen scheids’. Dhr. Saritas zou dan snel naar Nieuwerkerk komen, zodat hij de 2e helft nog kon fluiten. Zo geschiedde.

In de eerste helft kreeg doelman Sibren van Leeuwen een bal op z’n duim waardoor hij geblesseerd raakte. Toeschouwer Léon v/d Bosch snelde zich naar Sibren en aan de zijlijn werd gewisseld van tenue. Léon zou verder gaan als doelman dit duel.

Op het hoofdveld begon om half 3 de wedstrijd van S.K.N.W.K. 1 tegen De Meeuwen 1. Na 3 minuten al moest doelman Koen de Jonge in aktie komen. Hij tikte de doorgebroken Meeuwen-speler licht aan. Emiel Kuijten kon zodoende voorkomen dat De Meeuwen scoorde. De scheids vond echter de overtreding een rode kaart waard, want de speler was doorgebroken en had kunnen scoren.

Zodoende al na 3 minuten een mannetje minder voor S.K.N.W.K. 1. Laatste man Martijn Neele nam de honneurs waar op het doel. Op de vrije trap die volgde had Neele een goed antwoord, want deze kwam recht in z’n handen. Echter na een minuutje of 10 was het wel raak. Vanaf links werd Neele gepasseerd middels een prachtige bal, 0-1. Niet veel later een te korte terugspeelbal, maar nu kon Martijn in de 1 tegen 1 situatie wel redding brengen.

Voor de rest is de keeper weinig op de proef gesteld. Het grootste gedeelte van ‘zijn werk’ was het meevoetballen. Dit resulteerde overigens indirekt nog wel in de gelijkmaker. Ter hoogte van de middenlijn pompte hij zo’n vijf minuten voor het eind van de wedstrijd tot 3x toe de bal hoog voor het doel. Drie maal is scheepsrecht, want de 3e keer kwam de bal bij Wilco de Valk. Zijn schot belandde bij Wesley Goud. Hij tikte de bal op de paal. Gelukkig maakte Christian van Vossen de verdiende gelijkmaker in de rebound.

Zodoende kan men dus wel spreken van een ‘weekend van de keepers’ bij S.K.N.W.K.

Sibren van Leeuwen (rechts) is geblesseerd geraakt. Léon v/d Bosch neemt zijn plaats in onder de lat