Opnieuw geen winst S.K.N.W.K. 1

Na de terechte nederlaag twee weken geleden tegen FC Dauwendaele 1 (3-0) was het aan de mannen van S.K.N.W.K. 1 de taak om het geschonden blazoen op te poetsen. Dit moest dan gaan gebeuren in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter De Meeuwen 1. Dat dit altijd lastige wedstrijden zijn, weet iedereen, maar als je dan al na 3 minuten met een mannetje minder verder moet, wordt het echt niet simpeler.

Doelman Koen de Jonge werd met een rode kaart van het veld gestuurd, vanwege het ontnemen van een doelkans van een doorgebroken speler. Martijn Neele nam de opengevallen plaats van Koen in. Er veranderde niet zo erg veel. Neele bleef de laatste man, alleen stond er niemand meer achter hem en mocht hij de bal nu met z’n handen pakken. S.K.N.W.K. ging gewoon 1 op 1 spelen achterin.

Toch na zo’n 10 minuten de 0-1 achterstand. Een prachtige boogbal zakte over Neele in het doel. De Meeuwen hoopte deze voorsprong tot het eind te kunnen verdedigen, want 0-1 is ook gewoon drie punten. Zij gingen dus zeker niet aanvallender spelen met een mannetje meer. De laatste man bij De Meeuwen bleef er duidelijk goed achter spelen.

De thuisploeg probeerde wel, maar echt lukken wilde het niet. Toen Sytze Stins de bal te kort terugspeelde op Martijn, leek de 0-2 in de maak. Neele bleef echter koelbloedig naar de bal kijken en redde zo S.K.N.W.K. 1 van een grotere achterstand. Wilco de Valk had aan de andere kant een kans op de 1-1, maar zijn schot werd door de doelman prachtig over de lat getikt.

In de rust werd gezegd dat we geduld moesten hebben, want ook met een mannetje minder waren we toch de aanvallende ploeg. De Meeuwen durfde niet en kon ook eigenlijk niet.

S.K.N.W.K. hanteerde, mede door het mannetje minder, vaak de lange bal en dat is eigenlijk niet het spelletje wat ze normaal kunnen en willen spelen. Daardoor leek het duel op een 0-1 nederlaag af te stevenen. Toen zo’n tien minuten voor het einde ook Meeuwen met 10 man verder moest, Martijn Neele kapte de toegesnelde spits uit, maar deze sloeg de bal bewust met de hand in het doel en ontving hiervoor zijn 2e gele kaart, was dit het sein voor de blauw/zwarten er nog een schepje bovenop te doen.

Vijf minuten voor het verstijken van de speeltijd kreeg S.K.N.W.K. loon naar werken. Op de middenlijn pompte keeper Martijn Neele tot 3x toe de bal hoog voor het doel. De 3e keer kwam de bal bij Wilco de Valk. Hij schoot de bal met links op doel. De bal kwam bij Wesley Goud, die op de paal schoot. Christian van Vossen kon gelukkig de rebound binnen tikken. Met een beetje geluk had er zelfs nog een overwinning in gezeten, maar helaas bleef het bij 1-1. Hiermee konden beide ploegen eigenlijk achteraf wel vrede hebben.

Volgende week mag S.K.N.W.K. 1 op bezoek bij Rillandia 1.

S.K.N.W.K.: Koen de Jonge, Martijn Neele, Emiel Kuijten, Martin Kiesenberg, Sytze Stins, Wilco de Valk, Sander Uijl (Léon Pollemans), Erwin Nelissen, Léon Goedegebure (Kristian Bouwman), Wesley Goud, Christian van Vossen.