Veere komt niet verder dan 2-2

GOES – In de zevende ronde leed Dauwendaele uit bij Wolfaartsdijk de tweede nederlaag (4-3) van het seizoen.

Naaste belager Veere profiteerde gedeeltelijk. Op eigen veld kwam de ploeg van trainer Carlos de Jonge tegen Colijnsplaatse Boys niet verder dan een 2-2-gelijkspel. Veere-Colijnsplaatse Boys 2-2: Na een overtreding op Michel van de Linden scoorde René-Michel Gerritsen uit een strafschop de 1-0. Daarna kregen beide ploegen kansen. Pascal Hoogerheide hielp de bezoekers aan de 1-1. Na rust maakte Hoogerheide ook de 1-2. Veere kwam door Joey van Zalen in de 85e minuut alsnog op gelijke hoogte: 2-2.

Wolfaartsdijk-Dauwendaele 4-3: Dauwendaele kreeg meer kansen, maar het strijdlustige Wolfaartsdijk hield de punten in eigen huis. Bij rust stond het scorebord al op 2-2. Jasper Leuvelink en Stefan Joosse brachten Dauwendaele tot twee keer toe op voorsprong, maar twee goals van Wilfred van de Dries zorgden voor het gelijkspel bij rust. Door een goal van Joran Moes kwam de koploper na rust voor de derde keer aan de leiding. Met een lob over de doelman zorgde Jarno Waterham voor de 3-3, waarna Erik Rijke Wolfaartsdijk aan de zege hielp.

SKNWK–De Meeuwen 1-1: Binnen tien minuten werd de SKNWK-doelman, die een tegenstander vloerde, van het veld gestuurd. Veldspeler Martijn Neele nam vervolgens plaats onder de lat. Doordat hij iets te ver voor z’n doel stond, schoot Willem-Jan Roelse De Meeuwen voor rust naar 0-1. De gelegenheidsdoelman stond ook aan de basis van de late gelijkmaker van SKNWK. Vijf minuten voor tijd onderschepte hij op eigen helft de bal en stuurde Wilco de Valk weg. Zijn doelpoging belandde op de paal, waarna Christian van Vossen de gelijkmaker binnenwerkte. De Meeuwen-speler Vincenzo Lorello kreeg in de slotfase nog rood.

AZVV-Rillandia 5-0 (4-0): Voor rust was er sprake van een groot krachtsverschil tussen de teams. Gert-Jan Kolijn opende in de twintigste minuut de score en na een blunder van Rillandia-doelman Erwin van de Vreede kon Wouter Boeije op eenvoudige wijze de 2-0 maken. Uit een voorzet van Ludovico Cantorra kopte Bert Apperlo AZVV naar de 3-0. Cantorra tikte vlak voor rust uit een voorzet bij de tweede paal de 4-0 binnen.

Na rust was een schot op de lat van Rillandia-speler Ahmed Demir een van de spaarzame hoogtepunten. Uiteindelijk werd de vijfde goal van AZVV nog gescoord door Kana de Rosa Bernardo.

DFS–Kapelle 3-3: Bas Hogenstein schoot al in de tweede minuut uit een corner rechtstreeks de 1-0 binnen. Daarna liet DFS kansen op 2-0 onbenut, waardoor Raymond Ribbink voor 1-1 kon zorgen. Na een fout van Pieter de Munnik maakte Ferdi Tilroe na rust 1-2, maar Huib Nortier bracht DFS weer langszij 2-2. Bas Hogenstein maakte na een combinatie met Nortier wel de 3-2, maar balverlies van Hogenstein leidde in blessuretijd nog de gelijkmaker van Rob Oostrom in.

Heinkenszand–ZSC’62 5-1: Niels van de Moezel zette ZSC’62 na twee minuten nog wel op een 0-1-voorsprong, maar bij rust leidde Heinkenszand door treffers van Rens Baas (na actie Jeroen Verschiere), Jeroen Verschiere en Armando Langebeke (op aangeven van Gerben Menheere) al met 3-1. Binnen het uur maakte Menheere er 4-1 van. In de slotfase werkte Leon Bek een voorzet van Robin de Winter nog achter ZSC-doelman Luc van Beemen.