De Meeuwen vergeet score uit te breiden

Hieronder het wedstrijdverslag van S.K.N.W.K. 1 – De Meeuwen 1 van de website van v.v. De Meeuwen:

Afgelopen zaterdag speelde De Meeuwen de uitwedstrijd tegen SKNWK. Op papier een sterke tegenstander dat weinig goals tegen krijgt en vorige week een indrukkende reeks zag worden beëindigd door titelkandidaat FC Dauwendaele. De Meeuwen putte moed uit de thuiswedstrijd tegen AZVV. De Meeuwen startte furieus, maar mocht na 90 minuten slechts genoegen nemen met één punt.

Ten opzichte van AZVV waren er drie wijzigingen. Danny Matthijsse en Ronnie Brouwer vervingen respectievelijk Job Brasser en Ewout Maas, die afwezig waren in verband met hun werk. Keeper Denni Oosse kreeg de voorkeur boven Rinko Koppejan. Corné Niewkerk kon de afgelopen weken niet trainen en speelde in het tweede.

We begonnen goed aan de wedstrijd en konden druk naar voren zetten op de verdediging van SKNWK. Al na vijf minuten ging de SKNWK doelman in de fout. Hij vloerde Vincenzo Lorello die op weg was naar het SKNWK doel. Een rode kaart was het gevolg en een vrije trap op zo’n 18 meter. De laatste man die zich had omgetoverd tot doelman zag de bal over de lat zeilen. SKNWK was gewaarschuwd, speelde achterin één op één en kon vaak alleen de lange bal hanteren. De Meeuwen bleef voetballen en vond in de persoon van Willem Jan de vrije man op de linker kant. Hij zag de SKNWK keeper ietwat ver voor zijn goal staan en besloot op doel te schieten. De bal vloog in de linkerhoek en liet de gelegenheidsdoelman aan de grond genageld; 0-1. In het resterende kwartier liet met name Wilco de Valk zijn klasse zien. De motor op het SKNWK middenveld vuurde op doelman Oosse, die een prachtige safe in huis had.

Een foute terugspeelbal in de SKNWK-verdediging kon worden opgepikt door Danny Huibregtse. Danny wachtte enkele seconden te lang en schoot recht op het lichaam van de gelegenheidsdoelman. Een 100% kans die helaas werd gemist. In het vervolg van de eerste helft maakte de aanval van De Meeuwen –in een vier tegen twee situatie- een verkeerde beslissing waardoor een nieuwe kans om zeep werd geholpen. SKNWK kwam niet verder dan enkele corners en afstandschoten die of hun doel mistten of een prooi waren voor doelman Oosse.

In de rust hamerde Hugo erop dat we moesten blijven voetballen en druk op de bal moesten geven. Helaas werd het na rust een andere wedstrijd. SKNWK gooide het over een andere boeg. Ronnie Brouwer, in de rust ingevallen voor Danny Huibregtse, werd fysiek getest door de Nieuwerkerkers. Het blijven zeuren van SKNWK richting de scheidsrechter werd af en toe beloond met geel, maar het laffe spugen van een zwart-blauwe spits bleef onbestraft. Zodoende werd het geen voetballende tweede helft, maar werden de duels opgezocht en glipte de controle uit handen van De Meeuwen. Breekpunt in de tweede helft is de tweede gele kaart van Vincenzo Lorello. In een aanval van De Meeuwen belandde hij in het vijfmeter gebied van SKNWK. Doordat de bal op hem af kwam, gebruikte hij in een reflex zijn hand in plaats van het hoofd, om de bal in het doel te werken. Twee keer geel is rood en zodoende was de stand qua veldspelers weer gelijk; 10-10. Iets wat De Meeuwen niet kon gebruiken in die periode van de wedstrijd. SKNWK putte moed uit deze situatie en ging op zoek naar de gelijkmaker. Uiteindelijk slaat het noodlot toe in de 88e minuut. Een van richting veranderd schot van Wilco de Valk belandt op de paal, recht in de voeten van spits Christian van Vossen. Die bedenkt zich geen moment en kan vanaf vijf meter binnen schieten; 1-1. Een fikse domper gezien het wedstrijdbeeld, maar het lijkt er allemaal bij te horen op dit moment. Vooraf teken je voor een punt, maar achteraf is het redelijk zuur, zeker gezien de kansen en het uur met een man meer.

Aanstaande zaterdag de thuiswedstrijd, en het weerzien met Berteld van de Velde, tegen Wolfaartsdijk. Die ploeg draait op het moment als een trein en won verrassend van koploper Dauwendaele. Als De Meeuwen bereid is voor elkaar te werken, en het dezelfde dosis mentaliteit en strijd op de mat legt als de afgelopen twee wedstrijden, kan men het ook die ploeg lastig maken.

SKNWK – De Meeuwen (0-1) 1-1