Regio-elftal nieuw leven ingeblazen

door Klaas Verspoor

ZIERIKZEE – Rillandia-trainer Eddie Kiesenberg heeft het initiatief genomen om het Reimerswaals elftal weer van de grond te krijgen.

Maandagavond komen voorzitters, clubs en trainers van de voetbalclubs voor het eerst bijeen.

Kiesenberg heeft alle betrokken verenigingen (Rillandia, Yerseke, Hansweertse Boys, Kruiningen, Waarde en Kruiningen) door middel van een brief van zijn plannen op de hoogte gesteld.

“Het Reimerswaals elftal heeft in het verleden bestaan en het is eigenlijk te gek voor worden dat het er nu niet meer is. Het is promotie voor de streek”, geeft Kiesenberg aan.

Naast de activiteiten voor het Reimerswaals elftal gaat Kiesenberg ook op Schouwen-Duiveland aan de slag. De regiocommissie heeft in hem een opvolger gevonden voor Jan Heikamp. De trainer van ZSC’62 gaf onlangs aan te stoppen als trainer van het Schouws voetbalelftal onder de 23 jaar.

Voor Eddie Kiesenberg komt er een bijzondere week aan. Zaterdag speelt hij met Rillandia tegen SKNWK. Het wordt een bijzonder duel want zoon Martin is speler van SKNWK. “Tegen een oude vereniging spelen is leuk, maar dit heeft wel een extra speciaal tintje”, laat hij weten.