Oostkapelle 2 – SKNWK 2 (2-3)

Hieronder het wedstrijd verslag van Oostkapelle 2 – S.K.N.W.K. 2 van de website van v.v. Oostkapelle:

Al een paar wedstrijden voetbalt Oostkapelle onder haar kunnen en draait het team niet echt lekker. Vandaag de wedstrijd tegen SKNWK, dat tweede van onderen op de ranglijst staat. Dit zou dus een wedstrijd moeten zijn waarbij we alle fouten van de afgelopen weken kunnen herstellen. Toch ging het ook vandaag niet goed.

Oostkapelle zit in een dipje waar we snel moeten proberen uit te komen. We speelden vandaag met een sterke verdediging en probeerden vanuit achteren op te bouwen. Dit ging de eerste helft vrij goed en daardoor kregen we een aantal kansen. Eén daarvan werd benut door Harro. Een korte draai om zijn man en een hoekje uitkiezen, dat was alles wat Harro hoefde te doen voor dit doelpunt. Een mooi en vrij eenvoudig doelpunt. Maar met deze voorsprong waren we er nog lang niet, SKNWK kwam opzetten en gaf veel druk. Dit bezorgde ons regelmatig spannende momenten voor eigen doel, waarbij het vaak goed afliep. Maar op den duur vloog de bal er dan toch in. Een aanval van opzij waarbij de spits van SKNWK de bal in de korte hoek schoot. Het fluitsignaal van de scheids klonk en de eerste helft zat erop. Een ruststand van 1-1 gaf ons nog veel hoop voor de tweede helft, maar dan moesten we wel beter gaan voetballen.

Helaas zakte het niveau van Oostkapelle alleen maar verder in, waardoor we het erg moeilijk hebben gehad en nog een tegendoelpunt kregen. Bij de aanvallen die we creëerden kregen we veel kansen om de gelijkmaker weer te maken, maar dit duurde erg lang en het leek er niet meer in te zitten. Tot dat Jeroen een kwartier voor het einde de bal van buiten de zestien tegen de binnenkant van de paal schoot en de bal in het doel stuiterde.

Een 2-2 leek de eindstand te gaan worden, maar niets is minder waar. Twee minuten voor het einde schoot de SKNWK spits de bal van ver buiten de zestien over de Oostkapelle keeper heen en ging de bal via de binnenkant van de paal in de kruising in het doel. Een wereldgoal die je niet vaak zult maken in je leven, en die echt mooi is om te zien. Helaas kregen wij net voor het einde weer zo’n doelpunt tegen, dikke dikke pech dus. Maar eerlijk is eerlijk, de 2-3 nederlaag was terecht. Hopelijk weten we volgende week tegen Hoek wel ons oude niveau op te pakken en gaan we voor de drie punten in eigen huis.