Veere blijft koploper na 5-1-zege

MIDDELBURG – Veere won in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal met 5-1 van Rillandia.

Hierdoor blijft de ploeg van trainer Carlos de Jonge koploper. FC Dauwendaele blijft door een 5-0-zege bij Colijnsplaatse Boys in het spoor van Veere.

Veere–Rillandia 5-1: Veere had Rillandia binnen tien minuten al op de knieën want op dat moment leidde de thuisploeg door goals van René Michel Gerritsen en Gerben Bakker al met 2-0. Voor rust kreeg Giacomo Wattel nog een grote kans op de 3-0 en haalde Edwin van Tatenhove een inzet van Rillandia-speler Tom van Elsakker van de lijn. Een schot van Arjan Koopmans, onderweg nog van richting veranderd, leidde na rust toch tot de 2-1. In de 63e minuut schoot Edwin van Tatenhove uit een corner Veere naar de 3-1.

Giacomo Wattel schoot daarna een vrije trap in twee instanties raak en in de slotfase maakte Silvion Uranie er ook nog 5-1 van.

Colijnsplaatse Boys–FC Dauwendaele 0-5: Dave Bout schoot namens de thuisploeg na vijf minuten op de lat en dat was het belangrijkste wapenfeit van de thuisploeg. Na de 0-1 in de 35e minuut, Francis Langemaire benutte een strafschop, maakte Jaap de Kroo er voor rust nog 0-2 van. In de tweede helft werd de score uitgebouwd door de Middelburgers. Langemaire scoorde ook zijn tweede strafschop van het duel en daarna waren De Kroo en Ezra de Korte nog trefzeker voor Dauwendaele.

DFS–De Meeuwen 1-0: DFS begon furieus en kreeg binnen één minuut twee doelrijpe kansen. De tweede betekende ook direct de 1-0, want op aangeven van Vincent Bakker scoorde Huib Nortier. Daarna zakte het duel geleidelijk aan weg.

DFS liet De Meeuwen steeds meer in de wedstrijd komen en via Pieter Roelse kwamen de bezoekers bijna aan de 1-1. Aan het eind van de wedstrijd redde doelman Danny Oosse nog op een kopbal van DFS-speler Remco Rotte.

Heinkenszand–AZVV 1-6 (0-2). Kana da Rosa Bernardo 0-1, Corné Langendoen 0-2, Kana da Rosa Bernardo 0-3, Michiel Standaert 0-4, Bert Apperlo 0-5, Corné Langendoen 0-6, Leon Bek 1-6.

Wolfaartsdijk–SKNWK 3-4 (1-1). Erwin Nelissen 0-1, Wilfred van de Dries 1-1, Christian van Vossen 1-2, Erik Rijke 2-2, Wesley Goud 2-3, Harm Fluijt 3-3, Wesley Goud 3-4.

Kapelle–ZSC’62 2-1 (1-0). Job van de Vrie 1-0, Richard Bal (e.d.) 1-1, Romano Meerman 2-1.