Verslag Wolfaartsdijk 1 – SKNWK 1

Hieronder het wedstrijdverslag van Wolfaartsdijk 1 – S.K.N.W.K. 1 van afgelopen zaterdag van de website van Wolfaartsdijk (www.vvwolfaartsdijk.nl)

Wolfaartsdijk thuis onderuit in wederom doelpuntrijk duel

Wolphaartsdijk – Het weerzien met oud-trainer Peter Groenewegen is voor Wolfaartsdijk geen groot succes geworden, in een wederom doelpuntrijk duel gingen de oranje-leeuwen onfortuinlijk met 3-4 onderuit.

De wedstrijd begon voor Wolfaartsdijk slecht, een matige vrije trap van SKNWK werd nog slechter verwerkt door de Wolfaartsdijk verdediging, via het been van verdediger Tom Kloet caramboleerde de bal achter doelwachter Philip Westveer. Hierna zocht Wolfaartsdijk de aanval, was ook het meest in balbezit maar verder dan enkele scrimmages kwam de thuisploeg niet. SKNWK werd enkele malen gevaarlijk via snelle uitbraken, maar hier ontbrak de precisie om Wolfaartsdijk pijn te doen.

De gelijkmaker kwam na ongeveer een half uur spelen, een diepe bal van Jarno Waterham werd door Harm Fluijt bij de tweede paal panklaar klaargelegd voor de inlopende Wilfred vd Dries. Voor de ervaren goalgetter een koud kunstje om de gelijkmaker op het scorebord te brengen. Dit was ook de ruststand.

Zoals van Wolfaartsdijk de laatste wedstrijden gewend mondde de wedstrijd de tweede helft weer uit in een doelpuntenfestijn. Wolfaartsdijk opende scherp vanaf de aftrap en kreeg via Arnold van Gemerden een reuze kans, hij mistte de bal echter op een haar om hem binnen te kunnen koppen. Zo een kwartier na rust werd een diepe bal op spits van Vossen slecht verwerkt door de Wolfaartsdijkse verdediging (het “uitstekende” veld was hier ook debet aan, via deze weg bedanken we de gemeente Goes nogmaals), de rossige spits kapte naar binnen en haalde verwoestend uit wat de 1-2 betekende.

Direct vanaf de aftrap zocht Wolfaartsdijk de aanval, wat dan ook direct resulteerde in de gelijkmaker. Arnold van Gemerden werd in de diepte aangespeeld, en trok de bal voor waar Erik Rijke in kwam lopen en de 2-2 binnen schoot.

Wolfaartsdijk probeerde door te drukken maar kwam lastig door de stevige verdediging van Nieuwerkerk, de bezoekende spitsen werden vaak in de diepte gezocht en door het aanvallende spel van de thuisploeg kregen ze ook vaak de ruimte om in te duiken. Een kwartier voor tijd glipte Wesley Goud voorbij laatste man Ferdy de Leeuw en bleef koelbloedig alleen voor Philip Westveer.

Nooit opgevend ging Wolfaartsdijk wederom hartstochtelijk op zoek naar de gelijkmaker. Een duidelijke handsbal binnen de zestien van SKNWK werd door scheidsrechter Filius over het hoofd gezien, maar aan de andere kant was hij ook coulant voor Wolfaartsdijk verdediger de Leeuw die binnen de eigen zestien spits Goud afstopte.

De derde gelijkmaker van de wedstrijd kwam er uiteindelijk wel voor Wolfaartsdijk, een knappe actie van Wilfred vd Dries werd op nog fraaiere wijze afgerond door Harm Fluijt, met een balletje a la Ari achter het standbeen klopte hij doelwachter de Jonge. Wolfaartsdijk rook bloed en had met het geslaagde slotoffensief tegen AZVV nog in het hoofd wilde plannen om de 3 punten op oranje-zwarte bodem te houden, een paar minuten na de gelijkmaker was het echter Wesley Goud die zijn tweede van de middag maakte en de stand op 3-4 bracht. Een offensief kwam er nog wel voor Wolfaartsdijk maar voor de vierde keer deze middag terugkomen van een achterstand was teveel gevraagd.

Wolfaartsdijk heeft vol voor de overwinning gespeeld, goals gemaakt en het publiek vermaakt. Helaas bleek dit niet genoeg om de punten in eigen huis te houden. Aanstaande zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen Kapelle, om uit te lopen op het rechterrijtje een belangrijke wedstrijd.

Opstelling Wdijk: Philip Westveer; Tom Kloet (c), Ferdy de Leeuw, Jarno Waterham; Stefan Westerweel, Erik Rijke, Berteld vd Velde (85’Danny de Leeuw), Jan Kole (75′ Leon Tavenier); Wilfred vd Dries, Harm Fluijt en Arnold van Gemerden