De Meeuwen ontslaat trainer Hugo Crucq

MIDDELBURG – Hugo Crucq is niet langer hoofdtrainer van De Meeuwen.

Het bestuur van de zaterdag-derdeklasser uit Zoutelande heeft er onvoldoende vertrouwen in dat de aanpak van de oefenmeester uit Nieuw- en Sint Joosland resulteert in klassenbehoud.

“We nemen dit besluit met pijn in het hart, maar we konden niet anders”, verklaarde voorzitter Kees Roelse gisteravond.


Hugo Crucq foto Lex de Meester

De Meeuwen staat momenteel op een tiende plaats in de competitie. In zeventien wedstrijden werden zestien punten vergaard, één meer dan directe achtervolger – en het op een degradatieplaats bivakkerende – Heinkenszand.

De taken van Crucq, die in Zoutelande bezig was aan zijn eerste seizoen en ook al een jaar had bijgetekend, worden tot het eind van het seizoen waargenomen door voetbalcoördinator Hans van de Rafelaar en tweede trainer Ad Vermeulen van De Meeuwen.

Een teleurgestelde Hugo Crucq had weinig behoefte aan een reactie. Toch liet hij doorschemeren dat hij het er niet mee eens was. “De opdracht was om na drie jaar strijd tegen degradatie beter voetbal te gaan spelen. Maar dan moet je daar wel de kans voor krijgen. Het is haast onmogelijk om dit met dezelfde groep op zeer korte termijn voor elkaar te krijgen.”