Wedstrijdverslag Duiveland 3 – S.K.N.W.K. 3

Hieronder een wedstrijdverslag van de wedstrijd Duiveland 3 – S.K.N.W.K. 3 van de website van s.v. Duiveland:

Zaterdag 28 maart en de derby tegen SKNWK staat op het programma, niet alleen een wedstrijd tussen de 2 dorpen maar ook weer een wedstrijd tussen de 2 broers Voorbeijtel. In de 1e wedstrijd tegen SKNWK werd er lustig op los gescoord maar deze wedstrijd begon gewoon weer met 0-0.

Dat het net zo’n makkelijke wedstrijd zou worden als uit bij SKNWK daar was geen sprake van, onze reputatie als veel en makkelijk scorende ploeg is ondertussen wel bekent en hier houden de tegenstanders rekening mee. Dit houdt in dat de verdediging zeer compact speelt en met lange ballen probeert hun spitsen weg te sturen om misschien een doelpunt te kunnen scoren.

Onze verdediging staat ook al weken goed zeker, als er door onze spitsen niet gescoord wordt dan zijn onze verdedigers zeer scherp om zich niet te laten verrassen. Al na een paar minuten en evenzoveel aanvallen konden we zien dat er op het middenveld veel ruimte lag waar we ook gebruik van maakten en mochten maken van SKNWK. Echter we combineerden soms veel te vaak en te kort waardoor de verdedigers van SKNWK er steeds weer tussen kwamen en de bal weg konden trappen.

Na ongeveer een kwartier spelen lukte het ons om de 1-0 te scoren, via links ging de bal snel rond en bereikte Marc die nog een paar verdedigers uitkapte en op de keeper af ging en scoorde. Na dit doelpunt bleven we de aanval opzoeken maar konden niet scoren, nu gingen ook de verdedigers steeds meer inschuiven wat tot gevolg had dat SKNWK een paar mogelijkheden kregen op een kans. Het gevaarlijkste was nog dat Jacco de bal op de hak kreeg maar dit hadden de spitsen van SKNWK ook niet meer verwacht en Jacco kon samen met Wesley en Rene de kans weer onschadelijk maken.

Omdat de middenvelders veel het strafschopgebied van SKNWK speelden was het er erg druk waardoor er geen echte kansen kwamen, we legden de bal niet even terug op Patrick die eigenlijk de laatste 20 minuten van de 1e helft de meest vrije man aan onze kant was. In een identieke aanval waar we de 1-0 uit scoorde zag Dies zijn schot in de rechter benedenhoek door de keeper tot corner verwerkt worden. Het veldoverwicht pakte voor ons alleen maar uit in veel corners en enkele vrije trappen maar niet in doelpunten.

De 2e helft werd er gestart met Pim op het middenveld voor Raymond, daardoor schoof Bjorn doornaar links. Ook nu liepen de combinaties te ver door in plaats van de bal op het doel te schieten. Eindelijk na een zeer rommelige fase in aanvallend opzicht wist Maarten op rechts de bal nu eens goed in het strafschopgebied te brengen en hieruit kon Pim met het hoofd de 2-0 aantekenen.

Ook onze andere wissels kwamen aan spelen toe ,Teun kwam voor Bjorn en Sjaak nam de plaats van Maarten op rechts in. Er kwam iets meer dreiging maar weer geen doelpunt. Nadat Raymond voor het laatste kwartier de plaats van Jan Dooge had ingenomen gingen we toch nog op zoek naar een grotere score. Na een onderschepte bal op het middenveld ging de bal van de voet van Raymond naar de vrij lopende Teun deze bediende op zijn beurt met een goeie voorzet Sjaak maar deze zag zijn doelpoging gekeerd worden door de keeper. Deze keeper kon de bal niet klemvast pakken waardoor Raymond de bal alsnog in het doel kon schieten 3-0.

Hierna kwamen er nog goeie kansen maar de stand van 3-0 bleef staan. Enkele andere aardige vermeldingen van deze middag zijn: dat Dies zeer hard heeft gewerkt voor de ploeg maar zelf niet wist te scoren (zijn broer echter ook niet ) een schrale troost, dat Pim hoe kan het ook anders weer op de lat schoot, dat Rene bij zijn rentree de nul heeft gehouden.