Veerkrachtig DFS verslaat Wolfaartsdijk

DFS heeft bij het inhaalduel tegen Wolfaartsdijk getoond te beschikken over veel veerkracht. Via een 3-0 achterstand met rust en een 4-3 achterstand zes minuten voor tijd trok de ploeg uit Burgh-Haamstede in de slotfase op knappe wijze toch aan het langste eind: 4-6.

Halverwege de wedstrijd leek er voor de thuisploeg geen vuiltje aan de lucht. Arnold van Gemerden had Wolfaartsdijk binnen tien minuten op een 1-0 voorsprong gezet, waarna Harm Fluijt en Wilfred van den Driest hun ploeg van een ogenschijnlijk veilige 3-0 voorsprong verzekerden.

Na de thee verscheen er een echter trefzekerder DFS op het Wolfaartsdijkse gras. Anco van der Linde maakte binnen drie minuten de 3-1 en vlak na de 4-1 van Wilfred van den Driest bracht Kevin Veerhoek de marge weer op twee doelpunten.

Ruim een kwartier voor tijd zette Anco van der Linde met de 4-3 de eindsprint in; In de 85e minuut bracht Kevin Veerhoek de bezoekers langszij, Lennart Padmos maakte een minuut voor tijd de 4-5 en Leonard van Florestijn tekende in de eerste minuut van de blessuretijd voor het slotakkoord: 4-6.

Wolfaartsdijk is ondanks een zevende plaats nog ver verwijderd van een veilige klassering. Het verschil met nummer tien De Meeuwen is slechts twee punten. DFS blijft bovenin goed meedraaien. De titel lijkt met een achterstand van acht punten op koploper Veere een utopie, maar een plaats in de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse zit er nog altijd in.