1 april-grappen op schouwse websites

1 april-grappen op schouwse websites niet van de lucht

Geschreven door Oscar Fonteine

De meeste Schouwse voetbalfans zal het vandaag niet ontgaan zijn dat het 1 april is. Diverse eilandelijke websites kokmen vandaag met een 1 aprilgrap.

De meest opmerkelijke is toch wel te lezen op de site van Bruse Boys. Zowel Serooskerke als Seolto maken melding van het feit dat de tweede periodetitel van Serooskerke op de tocht staat. Dit omdat Seolto afgelopen zaterdag in het 4-1 gewonnen duel met Bruse Boys een niet-speelgerechtigde speler zou hebben opgesteld. Omdat ik hier vandaag een vraag over ontving, toch maar even de kleine letters van de knvb erop nagekeken. Tuchtrechterlijk gezien is dit de enige juiste maatregel, ervan uitgaande dat de speler met zijn eigen naam op het formulier stond. (als dat niet zo is volgt een reglementaire 3-0 nederlaag) De wedstrijd moet in een dergelijk geval worden overgespeeld, mits het in te passen is in het schema en er een bepaalde relevantie bestaat. Enfin, een 1 april-grap die volgens de kleine letters in ieder geval had gekund.

Bij SKNWK wordt melding gemaakt van de komst van een spelersbus voor volgend seizoen. Deze zou voor een symbolisch bedrag overgenomen kunnen worden van Van Oeveren. Hoewel enkele optimisten stiekem hopen dat dit waar moet ook dit als een 1 april grap beschouwd worden.

Zierikzee tenslotte maakt melding van het aanblijven van Wesley Quist. Een gulle sponsor heeft een auto voor hem geregeld, een opel corsa. Dit om het op en neer rijden tussen Den Haag en Zierikzee te vergemakkelijken.

Voor de teleurgestelde lezer…….op onze site is vandaag geen enkele 1 aprilgrap te vinden….